Є безліч рецептів білкової глазурі та помадок для покриття і прикраси пасок. Я пропоную свій улюблений та роками перевірений рецепт желатинової помадки на білках. Користуюсь ним вже багато років. Ця помадка для паски з желатином та маслом готується. Вона не розтріскується та не кришиться при нарізанні, не прилипає до рук і на неї легко можна наносити прикраси, поки вона ще не застигла. Прикраси добре тримаються на ній, не сповзають і не обсипаються. Ця желатинова помадка для паски має не приторно солодкий смак, з легкою ванільною ноткою. Свої напрацювання покроково оформила і викладаю як рецепт з фото.
Інгредієнти: Білок, Ванілін, Вершкове масло, Желатин, Цукор
Кухня: Російська кухня
Нам знадобиться:
- 110 грам курячих білків;
- 150 грам білого цукрового піску змішаного з 5 грамами ваніліну;
- 100 грам 82% вершкового масла;
- 7 грам швидкорозчинного желатину + 50 мл води.
Як правильно зробити желатинову помадку для паски що не кришиться
Почнемо готувати покриття для пасок з замочування желатину. Заливаємо його водою у пропорції, зазначеній вище.
Потім, збиваємо (на повільних і середніх оборотах) білки на паровій або водяній бані з додаванням цукру і ванілі. Стежимо за температурою. Вона не повинна перевищити рівень 65°С. Найоптимальніша температура це 60°С. У цей момент поміщаємо набряклий желатин в підготовлені білки. Продовжуємо збивати масу на повільних оборотах, але білки, при цьому, вже прибираємо з водяної бані. Охолоджуємо білкову масу до 28° -30°С.
Тепер, опускаємо вершкове масло кімнатної температури в ще теплі білки і перемішуємо всю масу лопаткою. Масло злегка розтане і трохи опустить пишність білків. Це нормально, так як ми готуємо помадку для паски, а не пишний крем для торта.
Як тільки масло змішалося з білкової сумішшю, її відразу потрібно використовувати. Тобто, процес застигання помадки повинен проходити вже на самій пасці. На фото видно, як я чіпаю рукою вже застиглу помадку і вона абсолютно не пристає до рук.
А поки наша білкова помадка для паски з желатином ще не застигла, можна нанести на неї заздалегідь підготовлені (куплені, чи зроблені своїми руками) прикраси.
Мені така желатинова помадка для паски з білків та цукру з маслом дуже подобається. А перевірити чи дійсно не кришиться ця помадка при нарізанні зможете зробивши її в домашніх умовах самостійно. Бо фото з нарізаними пасками я, на жаль, не зробила.
Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: