Смачні та корисні чаї готуються не лише у кафе та ресторанах. Без особливих зусиль ви зможете приготувати неймовірно запашний чай у домашніх умовах. Це імбирний чай із додаванням кориці, бодяну, меду та лимону. Як бачите, його складові дійсно багаті на вітаміни, тому, окрім приголомшливого смаку, ви отримаєте й користь для здоров’я. Такий чай прискорює метаболізм і, відповідно, сприяє схудненню. Що особливо актуально після зимового періоду, коли ваги показують геть не те, що ми хотіли б бачити. Також імбирний чай зміцнює імунітет і допомагає уникнути багатьох сезонних захворювань.
Інгредієнти: Бадьян, Кориця, Корінь імбиру, Лимон, Чай зелений
Для імбирного чаю беремо:
- чистий зелений чай, без добавок та ароматизаторів – 1 ч. л;
- кориця – 1 паличка;
- бодян – 1 невелика зірочка;
- імбирний корінь – 10 г (три невеликі шматочки);
- лимон – 15 г (два кружечки).
Як приготувати чай з імбиром
Для початку, готуємо усі компоненти.
Оскільки ми будемо використовувати неочищений імбир, його потрібно ретельно помити. Далі відрізаємо три невеликі шматочки.
Розрізаємо лимон навпіл і відрізаємо два тоненькі кружечки.
У якому посуді ви будете готувати імбирний чай – не важливо. Особисто я беру прозору чашку. У ній видно усі складові цього красивого напою і можна спостерігати за “грою” чаю та спецій.
Висипаємо складові у такій послідовності: заварка, шматочок імбиру, бодян, паличка кориці й кружечок лимону. Другий кружечок використаємо для декору. Також він зробить наш чай більш запашним.
Вливаємо у чашку окріп і накриваємо блюдечком або невеличкою кришечкою. Так чай краще настоїться і всі складові обміняються своїми ароматами.
Залишаємо імбирний чай на 5-7 хвилин. Ззовні він може й не змінитися.
Коли практично усі складові осядуть на дно (як на фото), це означатиме, що чай достатньо заварився і готовий до споживання.
Знімаємо кришечку. Тепер можна насолодитися цим запашним імбирним чаєм з лимоном та спеціями. За смаком можна додати трохи меду.
Пам’ятайте, щоб мед не втратив свої корисні властивості, його потрібно додавати до чаю, який вже трохи охолов. Десь до градусів 60.
Бажаю вам смачного та корисного чаювання!