Зелений чай з імбиром, лимоном, медом і спеціями – смачний імбирний чай для схуднення і здоров’я

Смачні та корисні чаї готуються не лише у кафе та ресторанах. Без особливих зусиль ви зможете приготувати неймовірно запашний чай у домашніх умовах. Це імбирний чай із додаванням кориці, бодяну, меду та лимону. Як бачите, його складові дійсно багаті на вітаміни, тому, окрім приголомшливого смаку, ви отримаєте й користь для здоров’я. Такий чай прискорює метаболізм і, відповідно, сприяє схудненню. Що особливо актуально після зимового періоду, коли ваги показують геть не те, що ми хотіли б бачити. Також імбирний чай зміцнює імунітет і допомагає уникнути багатьох сезонних захворювань.

Для імбирного чаю беремо:

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

  • чистий зелений чай, без добавок та ароматизаторів – 1 ч. л;
  • кориця – 1 паличка;
  • бодян – 1 невелика зірочка;
  • імбирний корінь – 10 г (три невеликі шматочки);
  • лимон – 15 г (два кружечки).

Як приготувати чай з імбиром

Для початку, готуємо усі компоненти.

Оскільки ми будемо використовувати неочищений імбир, його потрібно ретельно помити. Далі відрізаємо три невеликі шматочки.

Розрізаємо лимон навпіл і відрізаємо два тоненькі кружечки.

У якому посуді ви будете готувати імбирний чай – не важливо. Особисто я беру прозору чашку. У ній видно усі складові цього красивого напою і можна спостерігати за “грою” чаю та спецій.

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

Висипаємо складові у такій послідовності: заварка, шматочок імбиру, бодян, паличка кориці й кружечок лимону. Другий кружечок використаємо для декору. Також він зробить наш чай більш запашним.

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

Вливаємо у чашку окріп і накриваємо блюдечком або невеличкою кришечкою.  Так чай краще настоїться і всі складові обміняються своїми ароматами.

Залишаємо імбирний чай на 5-7 хвилин. Ззовні він може й не змінитися.

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

Коли практично усі складові осядуть на дно (як на фото), це означатиме, що чай достатньо заварився і готовий до споживання.

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

Знімаємо кришечку. Тепер можна насолодитися цим запашним імбирним чаєм з лимоном та спеціями. За смаком можна додати трохи меду.

Зелений чай з імбиром, лимоном і медом

Пам’ятайте, щоб мед не втратив свої корисні властивості, його потрібно додавати до чаю, який вже трохи охолов. Десь до градусів 60.

Бажаю вам смачного та корисного чаювання!