До сезону збирання ягід ще далеко, але в морозильнику є заморожені смородина і агрус. З них можна приготувати величезну різноманітність страв, але я вирішила зробити дуже смачні пухкі зелені вареники з ягодами на пару. Ліпити їх буду з яскравого та красивого кольорового тіста, замішаного на кефірі з содою та шпинаті. Страва виходить не тільки яскравою та смачною, але й корисною. Шпинат у мене теж заморожений, але це ніяк не відіб’ється на характеристиках страви. Покроково зроблені у процесі приготування вареників з ягодами фото наочно ілюструють рецепт.
Інгредієнти: Агрус, Борошно пшеничне, Кефір, Сіль, Смородина червона, Сода, Цукор, Шпинат, Яйце
Отже, нам потрібні:
для тіста:
- яйце – 1 штука;
- сіль – 0,5-1 ч. ложка;
- сода – 1 ч. ложка;
- кефір (1%) – 1 склянка;
- шпинат (свіжий або заморожений) – 50 грам;
- борошно пшеничне в / с – 300-350 грам.
для начинки:
- ягоди (червона смородина+аґрус) – 200 грам;
- цукор – 100 грам.
Зміст
Як приготувати зелені вареники з ягодами на пару
Починати приготування вареників завжди потрібно з тіста. Це основа страви, від якої залежить загальна оцінка страви дегустаторами.
Як зробити зелене тісто для вареників на пару
Я завжди готую свій улюблений варіант зеленого тіста, який ідеально підходить як для солодких, так і для солоних начинок. Для цього змішую: яйце, сіль і соду. Заправляю теплим кефіром (1%). Шпинат з невеликою кількістю кефіру збиваю блендером. Все змішую, додаю борошно та замішую еластичне і пружне тісто. Більш докладний покроковий рецепт з фото знайдете тут .
Як зліпити пишні вареники з ягодами
Перш ніж ліпити вареники, слід підготувати ягоди і цукор. Ягоди в сезон беремо свіжі, а в зимовий період – заморожені. Їх не потрібно розморожувати, краще просто залити холодною водою на пару хвилин. Відкинути на друшляк, щоб стекла вся вода. Я часто просто з морозилки виймаю ягоди і відразу ліплю вареники. Особливої різниці у смаку не помітила.
Приготовлене раніше зелене тісто треба розкачати в не дуже тонкий пласт та вирізати кружальця.
У центрі кожного кола руками робимо поглиблення, кладемо туди чайну ложку цукру і ягоди. У мене виходить, що в кожному варенику буде 3 ягоди агрусу і близько 7-8 ягід червоної смородини.
Закриваємо вареник так, щоб начинка опинилася усередині і защипуємо краї.
Готові пухкі варенички з ягодами складаємо на дощєчку вкриту чистим рушничком та притрушену мукою.
Як варити вареники з ягодами на пару
Коли потрібна кількість вареників, штук 6-7, готові, то можна відправляти їх в пароварку або в мультиварку. Сьогодні я буду варити вареники в мультиварці.
Хвилин за 5-7 до початку варіння включаємо програму приготування на пару. Викладаємо вареники на спеціальні гратки, де їх і будемо варити на пару десять хвилинок.
За цей час, зелені вареники не тільки значно збільшаться в обсязі, отримавши пишність форми, а й стануть гарними й апетитними.
Виймати пишні парові вареники з ягодами слід на тарілочку. Не забудьте відразу посипати цукром або полити медом, варенням чи іншим солодким соусом. Я просто посипала цукром, зверху прикрасила ягодами і так подала до столу своїм близьким.
Зелені вареники з ягодами агрусу і червоної смородини підкорять вас своїм зовнішнім виглядом і чарівним смаком. У розрізі вони просто шалено апетитні. Подивіться на це чудове поєднання червоних і зелених відтінків у страві.
Обов’язково побалуйте свою сім’ю такою неймовірно апетитною, корисною і яскравою стравою. За цим моїм рецептом можете зробити в домашніх умовах і вареники з вишнею.
Готуйте з любов’ю, щоб було смачно і корисно! ?