Основа для смачних вареників, пирогів, млинців, пельменей – це правильно замішане тісто. Моє улюблене заняття – це експерименти на кухні. Дуже люблю випробовувати найрізноманітніші рецепти приготування тіста та начинок. Зелене тісто для вареників на пару за моїм рецептом кожна господиня зможе замісити легко та швидко. Важливо мати свіжий або заморожений шпинат. Красиві кольорові вареники з такого зеленого тіста потрібно варити на пару. Готове блюдо виходить яскраве, смачне та корисне. Листя шпината дають страві яскравий колір, але не мають різко вираженого смаку чи яскравого аромату. Це дає можливість додавати його у будь-яки страви. Смачне кольорове шпинатне тісто для вареників на пару ви легко приготуєте у домашніх умовах самостійно, якщо скористаєтесь моїм покроково оформленим фото-рецептом.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Кефір, Сіль, Сода, Шпинат, Яйце
Інгредієнти:
- яйця – 1 штука;
- сіль харчова – 0,5-1 ч.ложки;
- кефір (1%) – 1 склянка;
- свіжий або заморожений шпинат – 50 гр;
- соди – 1 ч.ложка;
- борошно пшеничне в/ґатунку – 300-350 гр.
Як зробити зелене тісто для вареників на пару – шпинат, кефір, сода
Помиті листочки шпинату помістити у чашу блендера, додати 1/3 склянки кефіру. Блендером пробити до однорідного стану.
В разі, коли ви використовуєте заморожений шпинат, то, вибравши з морозилки, покладіть його на п’ять хвилин у холодну воду. Після чого, воду потрібно просто злити, а до шпината додати кефір і, згідно рецепту, збити блендером. Сьогодні я скористалась заготовленим влітку замороженим шпинатом.
Наступний етап – у зручній та достатньо глибокій для замішування тіста ємності потрібно змішати яйце з сіллю.
Додаємо соду. У мікрохвильовці або на паровій бані прогріваємо кефір, приблизно до 36 градусів. Він має стати теплим. З’єднуємо прогрітий кефір з яєчною складовою та перемішуємо. В цю мить побачите, як рідка основа для тіста почне “пухнути”.
Додаємо кефір з подрібненим шпинатом. На фото видно, що суміш стала кольору першої зелені.
Щоби правильно замісити тісто для вареників на пару, пшеничне борошно вищого ґатунку потрібно просіяти і додавати його невеликим порціями до замішаної рідкої основи. Перш ніж додати наступну порцію борошна, кожну вже додану потрібно розмішати.
Коли тісто стане більш густим, то його можемо викласти на присипану борошном робочу поверхню столу.
Продовжуємо замішувати тісто на столі допоки воно не стане еластичним. Формуємо з нього шар і, обернувши його харчовою плівкою, відкладаємо в сторону на півгодинки.
Надзвичайно красиве, а головне, корисне зелене тісто для вареників на пару готове для подальшої роботи з ним. Сміло можемо ліпити з нього вареники. Начинку для вареників можете обрати як солодку, так і солону. Я сьогодні буду робити вареники з картоплею. Домашні дуже полюбляють коли подаю їх зі спеціально приготовленою ікрою із цибулі. Солодкі вареники найчастіше роблю з ягодами. Мої їдоки особливо поважають домашні вареники з агрусом та червоною смородиною, а я люблю з вишнями. 🙂
Хай перебування на кухні приносить вам та вашим рідним справжнє задоволення. Щомиті насолоджуйтеся життям! 🙂