Здобні булочки з цукром з дріжджового тіста на жовтках

Булочки на жовтках – це смачна здоба, яку дуже просто приготувати. Це підтверджує такий елементарний рецепт булочок.
Ми пропонуємо вам зробити плюшки у вигляді гарненьких трояндочок, аби випічка не тільки смакувала, а ще і чудово виглядала.

Як зробити плюшки з цукром

Для приготування тіста вам треба взяти:

  • 2 яєчних жовтки;
  • 140 грамів теплого молока;
  • 50 грамів м’якого вершкового масла;
  • 3 столові ложки. цукру;
  • дрібку солі;
  • 350 грамів борошна;
  • 2 чайні ложки (10 грамів) сухих дріжджів;
  • ароматизатор – ванілін.

Оскільки в рецепті багато здоби, дріжджів теж варто взяти більше, ніж кладеться в більшість інших видів випічки.

Отже, змішайте інгредієнти, почекайте, коли тісто підійде, осадіть, вимішайте руками, а потім розділіть на кілька частин і загорніть кожну в харчову плівку. Так треба зробити, щоб доки ви працюєте з одною частиною, інше тісто не засихало.

Візьміть шматок та розкатайте його в корж товщиною 3-5 міліметрів.

Здобні булочки з цукром у вигляді трояндочок

Далі за розміром дна формочок виріжте кружальця діаметром 5-6 сантиметрів. Для цього можна використати кружку, банку чи спеціальну форму.

Здобні булочки з цукром з дріжджового тіста

Три кружальця треба викласти поруч так, щоб їх краї заходили одне на одне, як на фото. Якщо змастите тісто олією – отримаєте більш шарувату структуру.

Здобні булочки з цукром у вигляді трояндочок

Тепер згорніть з кружальців трубочку, яку гострим ножем треба розрізати посередині впоперек .

Здобні булочки з цукром з дріжджового тіста

Після цього викладіть ці трубочки в формочки для мафінів. Якщо хочете зробити булочки з начинкою, тоді покладіть на дно формочки кружальце, на нього налийте джем, повидло, згущене молоко або іншу начинку, а вже зверху поставте трубочки.

Здобні булочки з цукром у вигляді трояндочок

Почекайте півгодини, далі змастіть майбутні булочки солодким молоком, посипте цукром з ваніліном або корицею. Якщо є, краще візьміть коричневий цукор – він надасть випічці гарніший колір.

Здобні булочки з цукром з дріжджового тіста

Далі розігрійте духовку до 200-220 градусів за Цельсієм та випікайте булочки 20-25 хвилин.

Здобні булочки з цукром у вигляді трояндочок

Дістаньте булочки прямо в формі, накрийте серветкою, дайте трохи охолонути, дістаньте з формочок і перекладіть на тарілку.Здобні булочки з цукром з дріжджового тіста

Ось і все, у вас готова чудова смачна випічка, яка подобається дітям і дорослим. Такі плюшки будуть ідеальними до кави, чаю і навіть соку.