Сьогодні хочу розповісти як спекти здобну паску з родзинками на жовтках та молоці за рецептом, що дістався мені від бабці. Правда я для себе осучаснила процес замішування тіста. Яйця збиваю міксером, а не вінчиком, тісто замішую у хлібопічці а не вручну, використовую одноразові паперові форми та готову кольорову посипку. Результат нічим не гірший за бабусин – здобна пишна, солодка та смачна паска з родзинками. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у приготуванні.
Інгредієнти: Білок, Борошно, Ванільний цукор, Вершкове масло, Жовток, Молоко, Родзинки, Сіль, Сухі дріжджі, Цукор
Щоби замісити тісто для паски необхідно підготувати:
- сухі дріжджі – 2 ч.л.;
- борошно вищого ґатунку – 500 гр;
- цукор білий – 100 гр;
- сіль – 0,5 ч.л.;
- ванільний цукор – 1 пачка;
- вершкове масло – 70 гр;
- яйця домашні – 4 штуки;
- молока – 250 мл;
- родзинки – 1 склянка.
Для глазурі підготуйте:
- білок – 1 шт;
- цукор – 3 с.л.;
- кольорова посипка для пасок.
Як приготувати паску з родзинками
Починається приготування з того, міксером збиваємо цукор, ванільний цукор та жовтки відділені від білків. Додаємо до суміші молоко кімнатної температури, перемішуємо до однорідності та виливаємо до чаши хлібопічки.
Додаємо вже м’яке масло.
Наступним до хлібопічки іде просіяне борошно. Робимо у ньому ямки та сипимо до них сіль та сухі дріжджі. Вмикаємо потрібну програму. Коли хлібопічка завершить свою роботу, просто виймаємо з неї готове здобне тісто.
Вже на столі додаємо чисті, але сухі родзинки. Намагайтесь при цьому не забити тісто зайвою мукою.
Ділимо готове здобне тісто для паски на частини. У мене буде дві пасочки.
Злегка змащую паски олією без запаху та наповнюю тістом. Накривши рушником, залишаю у теплому місці на 30 хвилин.
У заздалегідь прогрітій до 210°С духовці випікаємо здобні паски 30-35 хвилин. Зменшуємо температуру до 180°С і печемо ще хвилин 15-20.
Поки наші паски печуться в духовці, збиваємо міксером білок з цукром до крутої піни.
Силіконовим пензликом на ще гарячі паски наносимо глазур та прикрашаємо різнобарвною посипкою.
Зазвичай, я не виймаю свою великодню випічку з формочок. Так вона довше не підсохне. А ось так моя великодня здобна паска з родзинками виглядає у розрізі.
Кладемо свої смачні великодні здобні пасочки у центрі святкового столу. Навколо викладаємо крашені великодні яйця.
Веселих та смачних свят всім!
Цей відео-рецепт дасть вам можливість спекти здобну паску на жовтках під назвою Царська. Чому така назва? Дізнайтесь з відео. 🙂
Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: