Здобна паска з родзинками на молоці і жовтках

Здобна паска з родзинками на жовтках та молоці

Сьогодні хочу розповісти як спекти здобну паску з родзинками на жовтках та молоці за рецептом, що дістався мені від бабці. Правда я для себе осучаснила процес замішування тіста. Яйця збиваю міксером, а не вінчиком, тісто замішую у хлібопічці а не вручну, використовую одноразові паперові форми та готову кольорову посипку. Результат нічим не гірший за бабусин – здобна пишна, солодка та смачна паска з родзинками. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам у приготуванні.

Щоби замісити тісто для паски необхідно підготувати:

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

  • сухі дріжджі – 2 ч.л.;
  • борошно вищого ґатунку – 500 гр;
  • цукор білий – 100 гр;
  • сіль – 0,5 ч.л.;
  • ванільний цукор – 1 пачка;
  • вершкове масло  – 70 гр;
  • яйця домашні – 4 штуки;
  • молока – 250 мл;
  • родзинки – 1 склянка.

Для глазурі підготуйте:

  • білок – 1 шт;
  • цукор – 3 с.л.;
  • кольорова посипка для пасок.

Як приготувати паску з родзинками

Починається приготування з того, міксером збиваємо цукор, ванільний цукор та жовтки відділені від білків. Додаємо до суміші молоко кімнатної температури, перемішуємо до однорідності та виливаємо до чаши хлібопічки.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Додаємо вже м’яке масло.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Наступним до хлібопічки іде просіяне борошно. Робимо у ньому ямки та сипимо до них сіль та сухі дріжджі. Вмикаємо потрібну програму. Коли хлібопічка завершить свою роботу, просто виймаємо з неї готове здобне тісто.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Вже на столі додаємо чисті, але сухі родзинки. Намагайтесь при цьому не забити тісто зайвою мукою.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Ділимо готове здобне тісто для паски на частини. У мене буде дві пасочки.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Злегка змащую паски олією без запаху та наповнюю тістом. Накривши рушником, залишаю у теплому місці на 30 хвилин.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

У заздалегідь прогрітій до 210°С духовці випікаємо здобні паски 30-35 хвилин. Зменшуємо температуру до 180°С і печемо ще хвилин 15-20.

Поки наші паски печуться в духовці, збиваємо міксером білок з цукром до крутої піни.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Силіконовим пензликом на ще гарячі паски наносимо глазур та прикрашаємо різнобарвною посипкою.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Зазвичай, я не виймаю свою великодню випічку з формочок. Так вона довше не підсохне. А ось так моя великодня здобна паска з родзинками виглядає у розрізі.

Здобний паску з родзинками на молоці і жовтках

Кладемо свої смачні великодні здобні пасочки  у центрі святкового столу. Навколо викладаємо крашені великодні яйця.

Здобний паску з родзинками на молоці

Веселих та смачних свят всім!

Цей відео-рецепт дасть вам можливість спекти здобну паску на жовтках під назвою Царська. Чому така назва? Дізнайтесь з відео. 🙂

Прості та смачні рецепти на Великдень знайдете за посиланнями: