Здобна паска на вершках і жовтках – смачна Царська паска на опарі

Солодка та багата Царська паска на великодньому столі вразить усіх: Ваших домашніх та запрошених гостей. І не потрібно боятися, що у Вас не вистачить кулінарного хисту. Приготувати цю здобну, запашну та по-царськи смачну випічку нескладно, найголовніше — чітко дотримуватися всіх етапів приготування та вибрати якісні продукти. Це найважливіше, щоб досягти успіху.

Здобний паску на вершках і жовтках - Царський

Необхідні продукти для приготування смачної Царської паски: 1,5 кг. борошна вищого сорту, 0,5 стакана води, 0,5 стакана вершків, 18 жовтків яєць, по 150 грамів цукрового піску та вершкового масла, 50 грамів дріжджів, щіпка солі, трішки ваніліну.

Як приготувати здобне тісто для паски на опарі

На першому етапі приготування в теплій воді розмішати дріжджі, всипати 400 грамів борошна. Гарненько розмішати та поставити опару у тепле місце підійматися.

Тепер просіяти борошно, додати до нього жовтки. У вершках розчинити цукор, сіль та ванілін, все це влити у борошняно-яєчну масу. Старанно вимішувати тісто, доки воно не стане м’яким та еластичним.

Коли на опарі з’являться повітряні бульбашки, обережно додати її до основного тіста, також ввести заздалегідь розм’якшене вершкове масло в основне тісто та знову ретельно вимісити.

Миску з тістом накрити рушником, відставити в тепле місце, щоб воно піднялося. Коли тісто вдвічі збільшиться в об’ємі, обім’яти його, знову накрити та зачекати, коли воно підійде ще раз.

Форми для випікання гарненько змазати маслом, викласти в них здобне тісто на третину, знову поставити в тепле місце для того, щоб воно піднялося вже у формах. Після того, як тісто підніметься, можна ставити форми в духовку. Випікати при малій температурі. Для того, щоб уберегти верх пасок від підгорання, можна накрити їх мокрим пергаментним папером.

Готову здобну випічку, яка виходить ніжною, пишною та надзвичайно смачною, дійсно царською, можна прикрасити глазур’ю та притрусити цукатами або облити шоколадною помадкою.

Здобний паску на вершках і жовтках - Царський

Таке здобне тісто також Вам знадобиться не тільки для випікання Царської паски, але й тоді, коли Ви захочете порадувати своїх домашніх та гостей смачними повітряними булочками до чаю чи кави.