Звичайний сметанний крем, тобто збита сметана з цукром, може стати основою смачного заварного крему, що нагадує пломбір. Заварний сметанний крем має ніжну й щільну текстуру та непогану рельєфність.
Інгредієнти: Борошно, Ванілін, Вершкове масло, Сметана, Цукор, Яйця
Такою начинкою можна наповнювати еклери, пісочні кошички, горішки, вафельні трубочки та інші подібні десерти. Заварний крем на сметані є досить жирним, тому, ним краще прошаровувати коржі, які не потрібно просочувати: безе, листкове та заварне тісто. Якщо перемазувати ним бісквітні коржі, то їх необхідно ще й просочити. Покроковий фоторецепт допоможе власноруч зробити солодкий, вкрай необхідний і смачний крем для “маленької” випічки та інших десертів.
Складники:
- 1 куряче яйце;
- 150 грамів цукру;
- 300 грамів сметани (від 20% жирності);
- 2 ст. л. з верхом борошна;
- 100-200 грамів вершкового масла;
- ванілін (на кінчику ножа).
Як приготувати заварний сметанний крем
Насамперед, слід з’єднати в каструльці яйце зі звичайним цукром і ванільним.
Збити все вінчиком, просто до утворення однорідної маси, густої піни не треба.
Потім, додати до неї сметану й муку.
Ретельно перемішавши всі компоненти, каструльку необхідно відправити на середній вогонь.
Потрібно дочекатися, безперестанно помішуючи крем, перших бульбашок.
У результаті, крем має досить густу консистенцію. Після заварювання, він повинен охолонути до кімнатної температури, накритий впритул поверхні харчовою плівкою.
Після остигання він стає ще густішим. Його необхідно перемішати вінчиком.
Взявши міксер, крем потрібно збивати, додаючи до нього невеликими порціями розм’якшене масло. Якщо є бажання приготувати ніжну заварну начинку, вистачить і 100 грамів масла. Якщо хочеться жирнішого, щільнішого та рельєфнішого крему, то слід додати 200 грамів масла.
Після додавання повної порції масла, крем відмінно тримає форму.
Ознайомившись з цим рецептом, вдасться зруйнувати стереотип про те, що заварний крем можна готувати лише на молоці, зі сметаною ще смачніше й, завдячуючи йому, на кухні часто з’являтимуться красиві апетитні тістечка.