Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

Звичайний сметанний крем, тобто збита сметана з цукром, може стати основою смачного заварного крему, що нагадує пломбір. Заварний сметанний крем має ніжну й щільну текстуру та непогану рельєфність.

Такою начинкою можна наповнювати еклери, пісочні кошички, горішки, вафельні трубочки та інші подібні десерти. Заварний крем на сметані є досить жирним, тому, ним краще прошаровувати коржі, які не потрібно просочувати: безе, листкове та заварне тісто. Якщо перемазувати ним бісквітні коржі, то їх необхідно ще й просочити. Покроковий фоторецепт допоможе власноруч зробити солодкий, вкрай необхідний і смачний крем для “маленької” випічки та інших десертів.

Складники:

  • 1 куряче яйце;
  • 150 грамів цукру;
  • 300 грамів сметани (від 20% жирності);
  • 2 ст. л. з верхом борошна;
  • 100-200 грамів вершкового масла;
  • ванілін (на кінчику ножа).

Як приготувати заварний сметанний крем

Насамперед, слід з’єднати в каструльці яйце зі звичайним цукром і ванільним.

Заварний крем на сметані

Збити все вінчиком, просто до утворення однорідної маси, густої піни не треба.

Заварний крем на сметані

Потім, додати до неї сметану й муку.

Заварний крем на сметані

Ретельно перемішавши всі компоненти, каструльку необхідно відправити на середній вогонь.

Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

Потрібно дочекатися, безперестанно помішуючи крем, перших бульбашок.

Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

У результаті, крем має досить густу консистенцію. Після заварювання, він повинен охолонути до кімнатної температури, накритий впритул поверхні харчовою плівкою.

Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

Після остигання він стає ще густішим. Його необхідно перемішати вінчиком.

Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

Взявши міксер, крем потрібно збивати, додаючи до нього невеликими порціями розм’якшене масло. Якщо є бажання приготувати ніжну заварну начинку, вистачить і 100 грамів масла. Якщо хочеться жирнішого, щільнішого та рельєфнішого крему, то слід додати 200 грамів масла.

Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

Після додавання повної порції масла, крем відмінно тримає форму.

Заварний сметанний крем-пломбір для торта або тістечок

Ознайомившись з цим рецептом, вдасться зруйнувати стереотип про те, що заварний крем можна готувати лише на молоці, зі сметаною ще смачніше й, завдячуючи йому, на кухні часто з’являтимуться красиві апетитні тістечка.