Всі, хто любить балувати своїх рідних кондитерськими витворами, знають, що яким би вдалим не було тісто, а без смачного крему ласощі не матимуть бажаного результату. Простий покроковий рецепт із фотографіями допоможе приготувати неймовірно апетитний і оригінальний крем. Таким заварним лимонним кремом із вершками та білим шоколадом можна прошаровувати коржі. Він підходить для наповнювання пісочних корзиночок-тарталеток, профітролей та інших смачних домашніх тістечок. Ніжний смак і аромат лимонного заварного крему з білим шоколадом потішить, навіть, найвибагливіших ласунів.
Інгредієнти: Білий шоколад, Вершки, Крохмаль, Лимон, Цукор, Яйце
Складники:
- пів лимону;
- 100 грамів цукру;
- 100 грамів білого шоколаду;
- 1 куряче яйце;
- 2 ст. л. з верхом кукурудзяного крохмалю;
- 2 ст. л. сметани;
- 250 грамів вершків (33% жирності й вище).
Як зробити заварний крем із лимоном, вершками та білим шоколадом
Щоб приготувати крем, потрібно взяти сік і цедру половинки лимона Його, звичайно ж, перед тим як знімати цедру (найдрібнішою терткою, не знімаючи білу частину, вона надасть крему гіркуватий присмак) й вичавлювати з нього сік, необхідно старанно помити гарячою водою з милом.
У ківшику з товстим дном необхідно з’єднати всі компоненти, крім вершків і білого шоколаду. Якщо немає кукурудзяного крохмалю, то його сміливо можна замінити картопляним (його треба трохи менше, тобто ложку з меншою гіркою). Замість крохмалю також дозволяється використати звичайне борошно.
Вміст ківшика треба старанно збити з допомогою вінчика до однорідного стану.
Потім, отриману масу необхідно відправити на середній вогонь і заварити, постійно, без перерв, помішуючи. Зразу ж після того, як на поверхні з’являться перші бульки, крем потрібно зняти з плити.
Додати до нього білий шоколад, розділений на дрібні шматки. Він повинен нагрітися в кремі, буквально, декілька хвилин. Після цього, все треба перемішати вінчиком до однорідної консистенції.
Далі, слід накрити сотейник харчовою плівкою впритул поверхні крему, для того щоб вона не обвітрилася, інакше зверху утвориться щільна шкірка.
Тепер, крем необхідно залишити, щоб він остиг до кімнатної температури. Для цього його можна помістити в посудину з холодною водою, або просто залишити в холодному місці.
Коли заварена частина крему повністю остигне, потрібно збити охолоджені вершки до густого стану зі стійкими піками (як на фото).
Вводити вершки слід у повністю охолоджений заварний крем трьома порціями, щоразу перемішуючи з допомогою лопатки, доки не утвориться однорідна маса. Якщо є бажання, то на цьому етапі можна додати ще цукрової пудри.
Домашній крем із вершками та білим шоколадом, у підсумку, має приємний ніжний смак та надзвичайний аромат. Тепер саме час “начинити” ним пісочні кошики або змастити коржі торта. Приготувавши заварний лимонний крем власноруч, скориставшись цим покроковим рецептом, кожен переконається в тому, що це досить просто й швидко.