Заварні профітролі з заварним кремом і праліне – це неймовірний французький десерт, який нікого не лишить байдужим. Зараз ми вам розкажемо, як його приготувати, аби не витратити надто багато часу та отримати неймовірно смачний результат.
Інгредієнти: Білий шоколад, Борошно пшеничне, Ванілін, Вершки, Вершкове масло, Вода, Гіркий шоколад, Горіхове праліне, Мигдальний екстракт, Молоко, Цукор, Яйце
Кухня: Французька кухня
Для приготування треба взяти кілька комплектів інгредієнтів:
Для заварного тіста:
- 250 мілілітрів холодної питної води;
- 125 грамів вершкового масла 72,5%;
- 250 грамів пшеничного борошна;
- 4 курячих яйця.
Для заварного крему:
- 250 мілілітрів молока 3,6% -4%;
- 70 грамів цукрового піску;
- ½ чайної ложки мигдального екстракту (за бажанням);
- 4 жовтки від яєць;
- 100 грамів вершкового масла 82%;
- 1 стручок ванілі.
Зміст
Для шоколадної глазурі:
- 60 мілілітрів вершків 22%;
- 50 грамів гіркого шоколаду 62%;
- 50 грамів білого шоколаду;
- 1 порція горіхового праліне .
Як готувати профітролі з заварним кремом і праліне
Спочатку приготуйте праліне, а потім починайте робити заварне тісто.
Як зробити тісто для профітролів
Візьміть сотейник, наберіть воду, покладіть масло та поставте на вогонь. Почекайте, коли масло розтане, а вода почне кипіти.
Далі зробіть вогонь мінімальним, додайте все борошно та швидко замішуйте тісто дерев’яною лопаткою, роблячи кругові рухи тільки за годинниковою стрілкою. Тісто має вийти однорідне і без грудочок. Коли воно почне загусати – зніміть з вогню та відставте, аби воно вистигло.
Далі збийте яйця на середній швидкості, додайте тісто і далі збивайте на тій же швидкості, використовуючи лопатки для тіста.
Після цього можна робити профітролі. Якщо вам потрібні дуже маленькі – скористайтеся кондитерським мішком.
Якщо робите їх великими – просто візьміть 2 столові ложки і набирайте ними тісто. Також можна скористатися і кондитерським мішком, якщо у вас є достатньо велика насадка.
Викладіть їх на силіконовий килимок і випікайте при температурі 180 градусів за Цельсієм протягом 30-35 хвилин.
Коли профітролі збільшаться в два рази і стануть карамельного кольору – це значить, що вони готові.
Як приготувати крем для профітролей
У жовтки додайте половину цукру і збивайте, аж доки не вийде однорідна маса. Далі майже доведіть молоко до кипіння разом з другою половиною цукру і насінням ванілі.
Після цього влийте тонкою цівкою молоко з жовтками, постійно помішуйте масу, аби жовтки не зварилися.
Далі поставте суміш на повільний вогонь, помішуйте вінчиком, доки крем не загусне, а потім відставте для охолодження.
Коли крем вистигне, додайте в нього мигдальний екстракт і м’яке вершкове масло. Дуже добре змішайте, а в кінці додайте подрібнене горіхове праліне.
Як начинити профітролі
Тут все просто – робіть в заварних тістечках маленькі отвори ножем та наповнюйте їх кремом за допомогою кондитерського шприца.
Як прикрасити профітролі
Пропонуємо вам глазур з темного та світлого шоколаду. Для її приготування візьміть вершки, підігрійте, але не доводьте до кипіння, і додайте по 30 мілілітрів в обидва види шоколаду.
Далі поставте на водяну баню та почекайте, доки шоколад розтане. Зніміть з вогню.
Після цього ще почекайте, коли глазур трохи вистигне (її не можна використовувати гарячою) і покрийте тістечка.
Якщо хочете, можна покривати тільки чорним чи тільки білим шоколадом.
Ось і все. Тепер можете подавати цю смакоту до столу і насолоджуватися тістечками разом з рідними та друзями.