Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Заварні профітролі з заварним кремом і праліне – це неймовірний французький десерт, який нікого не лишить байдужим. Зараз ми вам розкажемо, як його приготувати, аби не витратити надто багато часу та отримати неймовірно смачний результат.

Для приготування треба взяти кілька комплектів інгредієнтів:

Для заварного тіста:

  • 250 мілілітрів холодної питної води;
  • 125 грамів вершкового масла 72,5%;
  • 250 грамів пшеничного борошна;
  • 4 курячих яйця.

Для заварного крему:

  • 250 мілілітрів молока 3,6% -4%;
  • 70 грамів цукрового піску;
  • ½ чайної ложки мигдального екстракту (за бажанням);
  • 4 жовтки від яєць;
  • 100 грамів вершкового масла 82%;
  • 1 стручок ванілі.

Для шоколадної глазурі:

  • 60 мілілітрів вершків 22%;
  • 50 грамів гіркого шоколаду 62%;
  • 50 грамів білого шоколаду;
  • 1 порція горіхового праліне .

Як готувати профітролі з заварним кремом і праліне

Спочатку приготуйте праліне, а потім починайте робити заварне тісто.

Як зробити тісто для профітролів

Візьміть сотейник, наберіть воду, покладіть масло та поставте на вогонь. Почекайте, коли масло розтане, а вода почне кипіти.

Масло з водою для тесту

Далі зробіть вогонь мінімальним, додайте все борошно та швидко замішуйте тісто дерев’яною лопаткою, роблячи кругові рухи тільки за годинниковою стрілкою. Тісто має вийти  однорідне і без грудочок. Коли воно почне загусати – зніміть з вогню та відставте, аби воно вистигло.

Тісто заварюємо борошном

Далі збийте яйця на середній швидкості, додайте тісто і далі збивайте на тій же швидкості, використовуючи лопатки для тіста.

Готове заварне тісто

Після цього можна робити профітролі. Якщо вам потрібні дуже маленькі – скористайтеся кондитерським мішком.

маленькі профитроли

Якщо робите їх великими – просто візьміть 2 столові ложки і набирайте ними тісто. Також можна скористатися і кондитерським мішком, якщо у вас є достатньо велика насадка.

Формуємо Профітроль ложками

Викладіть їх на силіконовий килимок і випікайте при температурі 180 градусів за Цельсієм протягом 30-35 хвилин.

Профітролі перед випічкою

Коли профітролі збільшаться в два рази і стануть карамельного кольору – це значить, що вони готові.

Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Як приготувати крем для профітролей

У жовтки додайте половину цукру і збивайте, аж доки не вийде однорідна маса. Далі майже доведіть молоко до кипіння разом з другою половиною цукру і насінням ванілі.

Після цього влийте тонкою цівкою молоко з жовтками, постійно помішуйте масу, аби жовтки не зварилися.

Далі поставте суміш на повільний вогонь, помішуйте вінчиком, доки крем не загусне, а потім відставте для охолодження.

Заварний крем для профитролей

Коли крем вистигне, додайте в нього мигдальний екстракт і м’яке вершкове масло. Дуже добре змішайте, а в кінці додайте подрібнене горіхове праліне.

Крем для профитролей

Як начинити профітролі

Тут все просто – робіть в заварних тістечках маленькі отвори ножем та наповнюйте їх кремом за допомогою кондитерського шприца.

Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Як прикрасити профітролі

Пропонуємо вам глазур з темного та світлого шоколаду. Для її приготування візьміть вершки, підігрійте, але не доводьте до кипіння, і додайте по 30 мілілітрів в обидва види шоколаду.

Далі поставте на водяну баню та почекайте, доки шоколад розтане. Зніміть з вогню.

Після цього ще почекайте, коли глазур трохи вистигне (її не можна використовувати гарячою) і покрийте тістечка.

Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Якщо хочете, можна покривати тільки чорним чи тільки білим шоколадом.

Заварні профітролі з заварним кремом і праліне

Ось і все. Тепер можете подавати цю смакоту до столу і насолоджуватися тістечками разом з рідними та друзями.