Масляна вже пройшла, але мої домашні любителі млинців ще їх не наїлися. 🙂 Сьогодні, вирішила їх побалувати. Буду готувати смачні заварні млинці з кунжутом.
Інгредієнти: Борошно, Ваніль, Кунжут, Лимонний сік, Молоко, Окріп, Оливкова олія, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Процесс замішування заварного тіста на молоці та воді покроково зняла на фото. Свій перевірений покроковий рецепт з фото і пропоную вам зараз. Спробуйте і ви спекти такі смачні, пухкі, з маленькими дірочками заварні млинці з кунжутом на окропі і переконайтеся, що це дуже швидкий і простий процес.
Отже, нам потрібні:
- молоко – 1 склянка;
- яйце куряче – 1 штука;
- цукор – 3-4 ст. ложки;
- сіль – на кінчику чайної ложки;
- сода – 1/2 чайної ложки;
- сік лимона – 1 чайна ложка;
- окріп – 1/2 склянки;
- ваніль – за смаком;
- олія оливкова (без запаху) – 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне в/г – 6-7 ст. ложок;
- кунжут – 10 грам.
Як приготувати заварні млинці з кунжутом на молоці і окропі
Щоб зробити заварне тісто для млинців, потрібно в зручній глибокій мисці змішати яйце, цукровий пісок і сіль. Додати ваніль і соду. Соду погасити лимонним соком. Якщо немає соку лимона, то можна замінити його на оцет, краще яблучний. Додати оливкове або іншу натуральну рослинну олію.
Додати трохи просіяного борошна. Перемішати.
Молоко підігріти, щоб воно було теплим. Влити молоко в яєчну суміш. Ще додати борошно.
Щоб уникнути грудочок, рекомендую збивати заварне тісто для млинців блендером.
Окріп повинен бути під рукою, щоб відразу заварити їм тісто. Влити окріп в підготовлену основу та добре перемішати. Якщо тісто вийшло густим, то збільшити кількість окропу, якщо рідким, то додати трохи борошна. Заварное тісто для млинців повинно легко стікати з ополоника.
Теперь залишається просто пекти млинці. Для цього, сковороду потрібно змастити крапелькою оливкової олії. Якщо у вас антипригарная млинцева сковорода, то цього буде достатньо. Якщо ж сковорода звичайна, то регулюйте кількість масла самі.
Налити млинцеве тісто на сковороду, розподілити його рівномірно по всій площині, формуючи млинець. Зверху, ще рідке тусто посипаю зернятками кунжута чи сезама, як їх ще називають. Так отримаєте не звичний та оригінальний смак.
Слід обсмажити млинець з двох сторін і зняти на підготовлену тарілку.
Таким чином, обсмажити всі блінчики із заведеного заварного тіста. Подаю їх до кави, чаю або інших напоїв.
Заварні млинці на молоці і окропі виходять ніжні всередині, з рум’яною скоринкою зовні. Це дуже приємне і смачне поєднання. Коли я поливаю їх згущеним молоком, то вони зникають дуже-дуже швидко, приносячи неймовірне смакове задоволення мені і моїм рідним. ?
Обов’язково приготуйте корисні та смачні, м’які та пишні млинці з кунжутом за моїм рецептом. Смачною вам випічки!