Зазвичай, як основу для випічки дуже смачних домашніх налисників, більшість господинь, використовує молоко і молочні продукти (кефір, сметану, ряжанку і т.п.). Але не менш смачними і привабливими виходять заварні млинці на воді – без молока та інших молочних продуктів. Ось і я сьогодні пропоную один з таких способів замішування – тіста для млинців на окропі. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє всі нюанси замішування. Заварні млинці на окропі виходять хрусткі, тонкі та з дірочками.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Олія рослинна, Сіль, Цукор, Яйця
Складові:
- вода (вона повинна бути кип’яченою і сильно гарячої) – 2 склянки;
- яйце (за розміром – середнє) – 3 шт.;
- цукор – приблизно, 2 ст. ложки, але можна і більше;
- сіль – 1 щіпка;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- борошно – близько 1 склянки з гіркою;
- олія (може бути соняшникова) – 3 ст. лож.
Як приготувати заварні млинці на воді
Починається приготування з того, що в зручну для замішування млинцевого тіста миску розбиваємо всі належні за рецептом курячі яйця. До них кидаємо весь цукор і додаємо сіль.
Озброївшись вінчиком або міксером, інгредієнти доводимо до однорідної солодкої маси.
Поступово починаємо вливати в суміш і відразу швиденько перемішувати третю частину окропу.
Попередньо змішавши (а найкраще – просіявши) борошно з содою, починаємо суміш підсипати до миски з яєчним розчином. Гарненько змішуємо інгредієнти.
У густе однорідне тісто поступово вливаємо решту окропу і добре вимішуємо.
У млинцеве тісто на окропі додаємо рослинну олію, ще раз вимішуємо і залишаємо трохи «відпочити».
За цей час заварне тісто для млинців дійде до потрібної консистенції і можна починати жарити блінчики на сковороді звичайним способом.
Заварні млинці на окропі і без молока виходять смачні. Вони не тільки тонкі і з невеликими дірочками, але і з приємно хрусткими краями.
Такі хрусткі блінчики на підходять для загортання до них начинки, але їсти їх зі сметаною, варенням, медом чи зі згущеним молоком – ще те задоволення!
Пригощайтеся на здоров’я!