Заварні млинці на кефірі, кислому молоці або ряжанці та окропі

У цій статті йтиметься про приготування смачних заварних млинців на кефірі та окропі. Цей процес займає дуже мало часу. Кефір сміливо можна замінити кислим молоком або ряжанкою.

Чим вищою буде жирність обраного молочного продукту, тим смачнішими вийдуть млинці. Покроковий рецепт з фотографіями допоможе з легкістю впоратися з цією смачною справою.

Складники:

  • борошно пшеничне (скільки “забере” тісто);
  • 1 склянка кислого молока (ряжанки чи кефіру);
  • 1 яйце;
  • щіпка соди;
  • 1 ч. л. з верхом цукру;
  • чверть ч. л. солі;
  • вершкове масло;
  • кип’яток.

Млинці на кислому молоці

Як приготувати заварні млинці на кефірі та окропі

Спершу, необхідно ледь підігріти кефір або кисле молоко, потім вбити 1 яйце та додати сухі складники: соду, цукор, сіль.

Млинці на кислому молоці

Наступним етапом у приготуванні швидких заварних млинців повинно бути додавання просіяної муки.

Млинці на кислому молоці

Її потрібно підсипати до тих пір, доки тісто не матиме таку густоту, як на оладки. На фото добре видно його консистенцію.

Млинці на кислому молоці

Після цього, варто тісто довести до потрібної густоти: заздалегідь підготовлений окріп слід вливати тоненькою цівкою в тісто, розбавляючи заварне тісто для млинців до утворення необхідної консистенції. З допомогою вінчика, його варто ще раз збити, в результаті, мали б з’явитися бульбашки (як на фото).

Млинці на кислому молоці

Так, як на фотографії, повинно виглядати тісто перед випічкою.

Тонкі заварні млинці на кефірі, кислому молоці або ряжанка

Пектися млинці мають на розігрітій сковороді, змащеній салом або половинкою цибулини на соняшниковій олії. Просмажитися млинці повинні з двох сторін до утворення “симпатичного” золотавого відтінку.

Тонкі заварні млинці на кефірі, кислому молоці або ряжанка

Готові заварні млинці на кефірі та окропі потрібно скласти гіркою на тарілці, змащуючи кожен вершковим маслом. З такого тіста вдається приготувати досить тонкі та покриті дірочками млинці.

Перед подачею на стіл їх можна згорнути конвертиком і красиво розкласти на плоскій тарілці.

Тонкі заварні млинці на кефірі, кислому молоці або ряжанка

Надзвичайно смачними швидкими заварними млинцями слід ласувати у гарячому вигляді, додавши до них сметану або іншу начинку, наприклад, яблучну з корицею та горіхами. Приготувати таку смакоту власноруч зовсім неважко, варто лише мати натхнення.