У цій статті йтиметься про приготування смачних заварних млинців на кефірі та окропі. Цей процес займає дуже мало часу. Кефір сміливо можна замінити кислим молоком або ряжанкою.
Інгредієнти: Борошно, Вода, Кисле молоко, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Чим вищою буде жирність обраного молочного продукту, тим смачнішими вийдуть млинці. Покроковий рецепт з фотографіями допоможе з легкістю впоратися з цією смачною справою.
Складники:
- борошно пшеничне (скільки “забере” тісто);
- 1 склянка кислого молока (ряжанки чи кефіру);
- 1 яйце;
- щіпка соди;
- 1 ч. л. з верхом цукру;
- чверть ч. л. солі;
- вершкове масло;
- кип’яток.
Як приготувати заварні млинці на кефірі та окропі
Спершу, необхідно ледь підігріти кефір або кисле молоко, потім вбити 1 яйце та додати сухі складники: соду, цукор, сіль.
Наступним етапом у приготуванні швидких заварних млинців повинно бути додавання просіяної муки.
Її потрібно підсипати до тих пір, доки тісто не матиме таку густоту, як на оладки. На фото добре видно його консистенцію.
Після цього, варто тісто довести до потрібної густоти: заздалегідь підготовлений окріп слід вливати тоненькою цівкою в тісто, розбавляючи заварне тісто для млинців до утворення необхідної консистенції. З допомогою вінчика, його варто ще раз збити, в результаті, мали б з’явитися бульбашки (як на фото).
Так, як на фотографії, повинно виглядати тісто перед випічкою.
Пектися млинці мають на розігрітій сковороді, змащеній салом або половинкою цибулини на соняшниковій олії. Просмажитися млинці повинні з двох сторін до утворення “симпатичного” золотавого відтінку.
Готові заварні млинці на кефірі та окропі потрібно скласти гіркою на тарілці, змащуючи кожен вершковим маслом. З такого тіста вдається приготувати досить тонкі та покриті дірочками млинці.
Перед подачею на стіл їх можна згорнути конвертиком і красиво розкласти на плоскій тарілці.
Надзвичайно смачними швидкими заварними млинцями слід ласувати у гарячому вигляді, додавши до них сметану або іншу начинку, наприклад, яблучну з корицею та горіхами. Приготувати таку смакоту власноруч зовсім неважко, варто лише мати натхнення.