Заварне тісто на пельмені без яєць - смачне та еластичне

Заварне тісто на пельмені без яєць – смачне та еластичне

Хіба можуть зрівнятися домашні смачні пельмені і вареники з покупними !? Краще трохи витратити свого часу і наліпити їх самостійно – руками або з використанням спеціальних пристосувань для ліплення даних виробів. Замісити еластичне і смачне тісто можна за різними рецептами. Сьогодні спробуйте приготувати пісне заварне тісто на пельмені і вареники на окропі та олії. Цей покроково оформлений рецепт з фото розповідається про те, як зробити його без яєць, швидко і просто.

Складові:

  • вищого гатунку борошно (краще пшеничне) – 2 склянки;
  • вода (треба щоб був саме окріп) – 1 склянка;
  • сіль – близько 1 ч. ложки;
  • олія рослинна – 20 мл.

Як замісити заварне тісто для пельменів і вареників без яєць

Ми для замісу візьмемо достатньо глибоку миску, щоб в ній було зручніше перемішувати інгредієнти, які потрібні для заварного пісного тіста. Насамперед, помістимо до неї борошно. Тільки не поспішайте, а обов’язково його просійте. Даний важливий кулінарний процес тільки піде на користь майбутнього тісту.

Відразу в підготовлене борошно кидаємо сіль. Трохи менше чайної ложки буде цілком достатньо.

Необхідні за рецептурою сипучі інгредієнти всі додані, отже, варто їх тепер перемішати. Перемішуємо так, щоб в центрі вийшла воронка. До неї вливаємо всю норму рослинної олії.

Слідом вливаємо окріп.

Звичайною ложкою відразу починаємо швидко перемішувати всі інгредієнти.

Коли борошняна маса трохи охолоне, заміс тісту продовжуємо на столі руками.

Готове заварне тісто для пельменів і вареників виходить пружним і еластичним.

Це саме те, що потрібно для приготування в домашніх умовах улюблених усіма ласощів!

Для бажаючих пропонуємо ще й відео-рецепт – пісне заварне тісто для вареників і пельменів від ютуб-каналу IrinaCooking.