Вперше познайомившись з рецептурою приготування французького тістечка Шу з фіалковим кракеліном, господині сумніваються: чи під силу їм буде справитися з таким десертним шедевром. Але уважно ознайомившись з усіма тонкощами, всі сумніви, зразу ж, розвіюються.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершковий крем, Вода, Кракелін, Яйце
Кухня: Французька кухня
Особливо, якщо під руками є покроковий фоторецепт з докладним описом усіх процесів. Отож, тістечка, що мають п’янкий французький аромат на звичайній кухні – це цілком реально.
Складники:
- 1 порція вершкового крему на основі крему патісєр;
- 1 порція кракеліну + 1 ч. л. сиропу з фіалок;
- 250 мілілітрів теплої води;
- 1 стакан пшеничного борошна в/ґ;
- 120 грамів вершкового масла (72% жирності) або маргарину (82% жирності);
- 4-6 курячих яєць.
Як приготувати тістечко Шу в домашніх умовах
Щонайперше, слід заварити тісто. Це потрібно робити у каструлі з товстим дном і користуватися, під час цього, дерев’яною лопаткою (не вінчиком, із його «серединки», потім, густе тісто важко буде дістати), що має довгу ручку. Каструльку потрібно поставити на плиту, налити в неї воду та вкинути шматочки масла чи маргарину (їх температура не важлива). Коли маса закипить, вогонь необхідно зменшити.
Після цього, до киплячої суміші води та масла (або маргарину) слід всипати муку. Під час цього, вміст каструлі потрібно активно помішувати ложкою, рухаючись по колу. Таким чином, тісто рівномірно завариться і зв’яжеться в один клубок. Цей процес займає, приблизно, хвилину. Коли на дні каструлі утвориться тонка плівка тіста, його можна знімати з плити й трохи остудити.
Потім, заварне тісто (його температура не має бути більшою за 50 °С, інакше яйця зваряться) слід помістити в чашу міксера. Встановивши на пристрої лопатку для замішування тіста, необхідно по одному ввести яйця. Вбивши одне, суміш потрібно як слід перемішати, а вже потім додати друге яйце й, відповідно, знову перемішати.
На фото видно, що консистенція тіста (в ньому вже є 4 яйця) ще не така, як має бути, тому варто додати ще яєць.
«Правильне» заварне тісто повинно безперервною стрічкою стікати з лопатки в чашу. Вказати точну кількість яєць важко, тому що все залежить від сорту борошна.
Після замішування, тісто потрібно викласти на пергамент, користуючись кондитерським мішком.
У кракелін для тістечок можна додати столову ложку фіалкового сиропу, поміщеного перед цим у морозилку.
Пекти тістечка необхідно в завчасно розігрітій духовці до 180 °С, біля, 40 хвилин. Усе залежить від духовки. Правильно спечена солодка випічка має вирости й бути пишною, а кракелін повинен розтікатися на поверхні. Охолоджувати їх варто на решітці.
Коли тістечка шу з фіалковим кракеліном остигнуть, їх потрібно наповнити вершковим кремом на основі крему патісєр.
Крем потрібно вводити всередину тістечок кондитерським мішком із тонкою насадкою.
Приготувавши самостійно заварне тістечко Шу з кракеліном і вершково-заварним кремом патісєр, вдасться неабияк здивувати рідних, які обов’язково будуть в захваті від такого десерту з чаєм.