Цей рецепт сподобається тим, хто любить до свят робити смачні і цікаві солодощі. Заварне тісто для імбирних пряників має дивовижний смак та аромат, а самі пряники виходять дуже м’якими. Зараз ми розкажемо, як можна приготувати тісто на пряниковий будиночок – один з символів новорічних свят.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Вода, Горілка, Імбир, Кориця, Мед, Сода, Цукор, Яйце
Для приготування необхідно взяти:
цукор – 150 грамів;
мед – 150 грамів;
вершкове масло або спред вершково-рослинний – 50 грамів;
вода (окріп) – 6 столових ложок;
яйце – 1 штука;
сода – 1 чайна ложка;
горілка – 1 столова ложка;
імбир мелений – 0,5 чайної ложки;
кориця мелена – 0,5 чайної ложки;
борошно пшеничне – 250-300 грамів (скільки візьме тісто).
Як приготувати тісто для імбирних пряників на меду
Спочатку карамелізуйте цукор. Для цього покладіть його в каструлю та поставте на вогонь і готуйте постійно помішуючи, аж доки у нього не з’явиться гарний карамельний колір та приємний аромат.
Коли цукор розплавиться, треба додати окріп. Лийте його обережно, маленькими порціями по ложці, щоб суміш вийшла однорідною. Після цього додайте масло чи спред.
Далі додайте мед і добре все перемішайте.
Тепер візьміть мелені спеції: корицю та імбир.
Додайте спеції та половину борошна, перемішайте, аж доки тісто не загусне та вимкніть вогонь. До речі, не забувайте просіювати борошно, аби воно наситилося киснем і тісто вийшло ще пухкішим та смачнішим.
Коли маса охолоне, додайте одне яйце.
Перемішайте тісто з яйцем, додайте соду та горілку. Після цього маса має почати йти бульбашками.
Далі висипте другу половину борошна, місіть, поки тісто не перестане липнути до рук. Після цього викладіть його на поверхню, посипану борошном, та замішуйте ще пару хвилин.
Пам’ятайте, що тісто для пряників повинно бути м’яким, а не тугим. Але не липнути до рук.
Тепер лишилося охолодити тісто до кімнатної температури, а потім загорнути в харчову плівку і відправити в морозилку на 30 хвилин.
Ось і все, тепер можна готувати з нього смачний та ароматний пряниковий будиночок до свят.