Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряникового будиночка

Цей рецепт сподобається тим, хто любить до свят робити смачні і цікаві солодощі. Заварне тісто для імбирних пряників має дивовижний смак та аромат, а самі пряники виходять дуже м’якими. Зараз ми розкажемо, як можна  приготувати  тісто на пряниковий будиночок – один з символів новорічних свят.

Для приготування необхідно взяти:

цукор – 150 грамів;
мед – 150 грамів;
вершкове масло або спред вершково-рослинний – 50 грамів;
вода (окріп) – 6 столових ложок;
яйце – 1 штука;
сода – 1 чайна ложка;
горілка – 1 столова ложка;
імбир мелений – 0,5 чайної ложки;
кориця мелена – 0,5 чайної ложки;
борошно пшеничне – 250-300 грамів (скільки візьме тісто).

Як приготувати тісто для імбирних пряників на меду

Спочатку карамелізуйте цукор. Для цього покладіть його в каструлю та поставте на вогонь і готуйте постійно помішуючи, аж доки у нього не з’явиться гарний карамельний колір та приємний аромат.

Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Коли цукор розплавиться, треба додати окріп. Лийте його обережно, маленькими порціями по ложці, щоб суміш вийшла однорідною. Після цього додайте масло чи спред.

Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Далі додайте мед і добре все перемішайте.

Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Тепер візьміть мелені спеції: корицю та імбир.

Медове тісто для імбирних пряників і пряникових будиночків

Додайте спеції та половину борошна, перемішайте, аж доки тісто не загусне та вимкніть вогонь. До речі, не забувайте просіювати  борошно, аби воно наситилося киснем і тісто вийшло ще пухкішим та смачнішим.

Коли маса охолоне, додайте одне яйце.

Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Перемішайте тісто з яйцем, додайте соду та горілку. Після цього маса має почати йти бульбашками.

Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Далі висипте другу половину борошна, місіть, поки тісто не перестане липнути до рук. Після цього викладіть його на поверхню, посипану борошном, та замішуйте ще пару хвилин.

Заварне медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Пам’ятайте, що тісто для пряників повинно бути м’яким, а не тугим. Але не липнути до рук.

Медове тісто для імбирних пряників і пряниковий будиночок

Тепер лишилося охолодити тісто до кімнатної температури, а потім загорнути в харчову плівку і відправити в морозилку на 30 хвилин.

Ось і все, тепер можна готувати з нього смачний та ароматний пряниковий будиночок до свят.