Заварна сирна паска – приготування заварної паски в домашніх умовах, простий рецепт

Якщо Ви вже не хочете на Великдень випікати паски за традиційними рецептами, і шукаєте щось смачне, незвичайне та щоб приготування зайняло мінімум часу, то цей простий спосіб приготування заварної паски з сиру, сметани та вершків саме для Вас. Ця великодня страва готується дуже просто.

Головна умова успіху сирної смакоти — це вибір якісних та свіжих продуктів. Вибирайте їх ретельно.

Заварна сирна паска

Для приготування сирної паски потрібно взяти: 800 грамів сиру (найкраще домашнього), 300 грамів вершків, п’ять жовтків, п’ять столових ложок цукру, по 1 столовій ложці розм’якшеного вершкового масла та сметани, ванілін та сіль — за смаком.

Як зробити заварну паску з сиру

Сир вибирайте домашній та свіжий, сухий. Якщо він вологий, то поставте його під гніт на 10-12 годин, можна на ніч.

Щоб тісто вийшло ніжним та мало кремову консистенцію, необхідно вже віджатий сир ретельно перетерти крізь металеве сито чи друшляк з дрібною сіточкою. Додайте під час перетирання до сиру вершкове масло та сметану, присоліть. Перетирати потрібно, щоб не залишилося грудочок.

Далі в каструльку відділяємо жовтки, додаємо цукор, вершки та ванілін, розмішуємо до однорідності суміші та ставимо каструльку на маленький вогонь. Помішуйте суміш та пильнуйте, щоб вона не закипіла. Коли вже видно, що маса загусла, виливаємо її до сирної маси, перемішуємо та нагріваємо її ще декілька хвилин. От і все, тісто для сирної заварної паски готово. Тепер вистилаємо друшляк кількома шарами марлі, викладаємо в нього заварне тісто та ставимо на якусь ємність, щоб витекла зайва сироватка.

Заварна сирна паска

Готову сирну паску прикрашаємо рубленим мигдалем, цукатами, тертим шоколадом, родзинками або кондитерськими намистинками, як на фото.