Сьогодні я вирішила приготувати для своїх рідних незвичайну, але вельми смачну страву – пельменну запіканку. Ця страва швидкого приготування відома під назвою запіканка з пельменів Ледача дружина. Сирі, ще не відварені пельмені запікаються в духовці під вершковим соусом на подушці зі смаженої цибулі. Завдяки такому поєднанню вони виходять дуже соковиті та смачні.
Для запіканки можна використати як заздалегідь придбані в магазині напівфабрикати, так і приготовані власноруч домашні. При чому, домашні пельмешки, також, можна наліпити заздалегідь та заморозити, а при потребі просто швидко приготувати незвичайну страву на вечерю. Використайте мій докладний покроково оформлений рецепт з фото та пригостіть рідних смачною запіканкою з пельменів.
Інгредієнти: Борошно, Вершки, Вершкове масло, Куркума, Мускатний горіх, Пельмені, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сир, Сіль, Спеції, Цибуля ріпчаста
Кухня: Російська кухня
Нам знадобляться:
- пельмені – 0,5 кг (приблизно 50 штук);
- ріпчаста цибуля – 4 штуки;
- м’якого сиру (у мене сулугуні) – 90 грам;
- рослинна олія – 50 мл.
Для вершкового соусу:
- вершки 20% – 300 мл;
- вершкове масло 72,5% – 70 грам;
- борошно – 1 ст. ложка(без гірки);
- куркума – 0,5 ч. ложки;
- мускатний горіх (мелений) – 1/8 ч. ложки;
- чорний мелений перець – за смаком;
- дрібна сіль – щіпка.
Зміст
Як приготувати запіканку з пельменів в духовці
Готувати страву почнемо з того, що наліпимо пельмені власноруч або ж сходимо до магазину за напівфабрикатами. Далі, починаємо прогрівати духовку в температурному режимі 190 градусів.
Очищену цибулю нарізаємо півкільцями та пасеруємо її на розпеченій олії. Обсмажену цибулю викладаємо на дно форми для запікання (бажано скляної).
Вершковий соус для запіканки з пельменів
Шматочок вершкового масла розтоплюємо на повільному вогні у сотейнику. До рідкого масла додаємо борошно та розмішуємо до однорідності. При постійному помішуванні маси вливаємо до сотейника холодні вершки. Вогонь можна трохи збільшити, але не забувайте при цьому перемішувати соус, щоб не утворилися грудочки. Додаємо в соус зазначені спеції та прогріваємо до загустіння. Після цього, знімаємо сотейник з готовим соусом з вогню.
Як зробити запіканку з пельменів на подушці з цибулі
До форми зі смаженою цибулею щільними рядочками викладаємо пельмені та поливаємо приготованим вершковим соусом.
Зверху засипаємо натертим сиром та, накривши форму фольгою, ставимо в духовку. Час запікання 20 хвилин.
Після цього, знімаємо фольгу. На даному етапі страва з пельменів вже майже готова, а сир апетитно розплавився. Відправляємо форму ще на 10 хвилин в духовку.
Зверніть увагу, що при використанні заморожених пельменів необхідно збільшити час запікання на 10-15 хвилин.
Виймаємо форму із запіканкою коли на поверхні утвориться рум’яна сирна скоринка. Страва готова і можна її подавати до столу. Смакуйте із задоволенням!
Пельменна запіканка Ледача дружина – відео-рецепт
Як відомо, у страви з однією назвою може бути безліч варіантів приготування. Пропоную випробувати і інші перевірені рецепти з ютуба. Маєте можливість обрати той, що саме вам смакує найбільше.
А цю страву автор назвала Лазанья з пельменів з соусом бешамель. Сказати, що це смачно – нічого не сказати. Спробуйте приготувати власноруч.
Оцініть і такий варіант приготування страви з пельменей.
Сподіваюся, що будь-яка із запропонованих лінива, але від цього не менш смачна запіканка з пельменів затримається у вашій кулінарній скарбниці. 🙂