Запіканка з кабачків і капусти в духовці – проста, смачна, дієтична

В розпал літа хочеться ласувати лише соковитими фруктами та свіжими овочами. Сезон молодої зелені дарує можливість зміцнити здоров’я за рахунок вітамінів, а також, полегшує задачу підтримання стрункості фігури.  Всім прихильникам здорового харчування пропоную спробувати легку та смачну страву – дієтична запіканка з кабачків і капусти в духовці. Вишукана та дієтична страва з молодих овочів з ніжним вершковим смаком. Запечені в духовці кабачки з капустою під яєчно-молочною заливкою виходять дуже смачними та ситними, але така страва точно не додасть лишніх кілограмів фігурі. Процес приготування апетитної овочевої запіканки продемонструє мій детальний та покроково оформлений фото-рецепт.

Підготуйте наступні продукти:

  • 300 гр молодої капусти ;
  • 200 гр молодих кабачків;
  • 1 морквину;
  • 1 ріпчасту цибулину;
  • 1-2 томати;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 мл молока;
  • сіль;
  • трохи куркум та чорного  перцю;
  • свіжу зелень;
  • 50 гр вершкового масла.

запіканка з кабачків і капусти

Як смачно запекти кабачки з капустою в духовці

Підготуємо овочі для нашої дієтичної запіканки. Моркву натремо на тертці з великими отворами, а очищену цибулю наріжемо кубиками.

запіканка з кабачків і капусти

Нашатковані овочі обсмажуємо на вершковому маслі. За бажанням, можна використати для смаження рослинну олію. Однак, використання вершкового масла додає страві більш ніжного вершкового смаку.

запіканка з кабачків і капусти

Поки перша порція овочів смажиться, підготуємо другу порцію : молоду капусту нашатковуємо тонкими смужками, а кабачок натираємо на крупній тертці. Додаємо овочі на сковороду, перемішуємо всі компоненти і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин на повільному вогні.

запіканка з кабачків і капусти

В цей час приготуємо заливку для запіканки. Яйця поєднуємо з молоком та збиваємо вінчиком. Суміш приправляємо спеціями та солимо.

запіканка з кабачків і капусти

Змащену вершковим маслом форму наповнюємо тушкованими овочами. Рівномірно заливаємо яєчно-молочною сумішшю та викладаємо зверху нарізані кружальцями томати.

запіканка з кабачків і капусти

Форму з запіканкою відправляємо до духовки та випікаємо при 180 градусах до появи апетитного рум’янцю. В мене це займає близько 20 хвилин. В результаті отримуємо красиву та смачну запіканку. Залишається просто прикрасити страву свіжою зеленню.

запіканка з кабачків і капусти

Трохи охолоджену запіканку нарізаємо порційними шматочками та насолоджуємося вершковим смаком молодих овочів.

запіканка з кабачків і капусти

Спробуйте і ви приготувати цю просту та доступну запіканку з овочів. Смачного!