В розпал літа хочеться ласувати лише соковитими фруктами та свіжими овочами. Сезон молодої зелені дарує можливість зміцнити здоров’я за рахунок вітамінів, а також, полегшує задачу підтримання стрункості фігури. Всім прихильникам здорового харчування пропоную спробувати легку та смачну страву – дієтична запіканка з кабачків і капусти в духовці. Вишукана та дієтична страва з молодих овочів з ніжним вершковим смаком. Запечені в духовці кабачки з капустою під яєчно-молочною заливкою виходять дуже смачними та ситними, але така страва точно не додасть лишніх кілограмів фігурі. Процес приготування апетитної овочевої запіканки продемонструє мій детальний та покроково оформлений фото-рецепт.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Вершкове масло, Зелень, Кабачки, Куркума, Молоко, Морква, Перець чорний мелений, Помідори, Сіль, Цибуля ріпчаста, Яйце
Підготуйте наступні продукти:
- 300 гр молодої капусти ;
- 200 гр молодих кабачків;
- 1 морквину;
- 1 ріпчасту цибулину;
- 1-2 томати;
- 2 курячих яйця;
- 100 мл молока;
- сіль;
- трохи куркум та чорного перцю;
- свіжу зелень;
- 50 гр вершкового масла.
Як смачно запекти кабачки з капустою в духовці
Підготуємо овочі для нашої дієтичної запіканки. Моркву натремо на тертці з великими отворами, а очищену цибулю наріжемо кубиками.
Нашатковані овочі обсмажуємо на вершковому маслі. За бажанням, можна використати для смаження рослинну олію. Однак, використання вершкового масла додає страві більш ніжного вершкового смаку.
Поки перша порція овочів смажиться, підготуємо другу порцію : молоду капусту нашатковуємо тонкими смужками, а кабачок натираємо на крупній тертці. Додаємо овочі на сковороду, перемішуємо всі компоненти і тушкуємо все разом ще 5-7 хвилин на повільному вогні.
В цей час приготуємо заливку для запіканки. Яйця поєднуємо з молоком та збиваємо вінчиком. Суміш приправляємо спеціями та солимо.
Змащену вершковим маслом форму наповнюємо тушкованими овочами. Рівномірно заливаємо яєчно-молочною сумішшю та викладаємо зверху нарізані кружальцями томати.
Форму з запіканкою відправляємо до духовки та випікаємо при 180 градусах до появи апетитного рум’янцю. В мене це займає близько 20 хвилин. В результаті отримуємо красиву та смачну запіканку. Залишається просто прикрасити страву свіжою зеленню.
Трохи охолоджену запіканку нарізаємо порційними шматочками та насолоджуємося вершковим смаком молодих овочів.
Спробуйте і ви приготувати цю просту та доступну запіканку з овочів. Смачного!