Запечений карась у духовці цілком

Ті, хто часто має в холодильнику кілька свіжих карасів, любить запікати їх в духовці. Це надзвичайно смачно.

Запекти маринованого карася у цілому вигляді в фользі зовсім не складно, особливо, коли мати під руками покроковий рецепт із фотографіями.

Складники:

  • 3 свіжі карасі;
  • 2 ст. л. майонезу;
  • 50 мілілітрів соєвого соусу;
  • спеції (червоний перець у меленому вигляді, базилік у сушеному вигляді, небагато солі);
  • ріпчаста цибуля;
  • рослинна олія.

Як смачно запекти карася в духовці з майонезом і цибулею

Свіжі рибини потрібно почистити від нутрощів і зняти з них луску. Голови, хвости й плавники викидати не варто.

Запечена карась в духовці цілком

Після цього, необхідно зайнятися приготуванням маринаду. У мисочці слід з’єднати майонез із класичним соєвим соусом.

Запечена карась в духовці цілком

Варто зазначити, що соєвий соус досить солений, тому додавати сіль треба дуже обережно. Особливого смаку майбутній страві придадуть базилік у сушеному вигляді та чорний мелений перець.

Запечена карась в духовці цілком

Перемішавши все, можна приступати до маринування карасів.

Запечена карась в духовці цілком

Готовим маринадом потрібно залити рибини й залишити маринуватися на 10 хвилин.

Запечена карась в духовці цілком

За цей час потрібно підготувати форму для випікання. Її слід застелити шматком фольги відповідного розміру та змастити олією те місце, де будуть розміщені карасі. Після цього, рибини потрібно поставити на фольгу.

Запечена карась в духовці цілком

Цибулину треба нарізати на півкільця й розмістити їх зверху карасів.

Запечена карась в духовці цілком

Загорнувши рибини фольгою, їх необхідно відправити в розігріту до 200 °C духовку.

Запечена карась в духовці цілком

Карасі будуть готові до споживання, приблизно, через 25 хвилин. Все залежить від їх розміру.

Запечена карась в духовці цілком

Ось такий апетитний вигляд має готовий запечений карась цілком у духовці.

Запечена карась в духовці цілком

Таку страву потрібно подавати з вареною картоплею та овочами. Це дуже смачно.