Ті, хто часто має в холодильнику кілька свіжих карасів, любить запікати їх в духовці. Це надзвичайно смачно.
Інгредієнти: Базилік, Карась, Майонез, Олія рослинна, Перець червоний мелений, Сіль, Соєвий соус
Запекти маринованого карася у цілому вигляді в фользі зовсім не складно, особливо, коли мати під руками покроковий рецепт із фотографіями.
Складники:
- 3 свіжі карасі;
- 2 ст. л. майонезу;
- 50 мілілітрів соєвого соусу;
- спеції (червоний перець у меленому вигляді, базилік у сушеному вигляді, небагато солі);
- ріпчаста цибуля;
- рослинна олія.
Як смачно запекти карася в духовці з майонезом і цибулею
Свіжі рибини потрібно почистити від нутрощів і зняти з них луску. Голови, хвости й плавники викидати не варто.
Після цього, необхідно зайнятися приготуванням маринаду. У мисочці слід з’єднати майонез із класичним соєвим соусом.
Варто зазначити, що соєвий соус досить солений, тому додавати сіль треба дуже обережно. Особливого смаку майбутній страві придадуть базилік у сушеному вигляді та чорний мелений перець.
Перемішавши все, можна приступати до маринування карасів.
Готовим маринадом потрібно залити рибини й залишити маринуватися на 10 хвилин.
За цей час потрібно підготувати форму для випікання. Її слід застелити шматком фольги відповідного розміру та змастити олією те місце, де будуть розміщені карасі. Після цього, рибини потрібно поставити на фольгу.
Цибулину треба нарізати на півкільця й розмістити їх зверху карасів.
Загорнувши рибини фольгою, їх необхідно відправити в розігріту до 200 °C духовку.
Карасі будуть готові до споживання, приблизно, через 25 хвилин. Все залежить від їх розміру.
Ось такий апетитний вигляд має готовий запечений карась цілком у духовці.
Таку страву потрібно подавати з вареною картоплею та овочами. Це дуже смачно.