Дієтичні рибні страви, ми впевнені, багато людей любить і цінує. Для смаження та запікання в духовці підходить риба як морська, так і річкова. Запропонований сьогодні, рецепт доволі оригінальний – це запечений карась на картопляній подушці. Картопля, за нашим рецептом, береться заздалегідь відварена в шкірці. При потребі, відварити та очистити її можна, навіть, напередодні. Всі подробиці приготування демонструє покроково оформлений рецепт з фото, що значно спрощує перше приготування цієї смачної пісної гарячої страви з риби.
Інгредієнти: Карась, Картопля, Майонез, Олія рослинна, Приправи, Сіль
Складові:
- відварена в мундирі картопля – 2 або 3 шт.;
- невеликий карась свіжий – 3 шт.;
- сіль – на розсуд;
- приправа для рибки – на розсуд;
- майонез – 4 ст. ложки;
- олія (соняшникова або оливкова) – 3 ст. ложки.
Як запекти карася в духовці з картоплєю
Оскільки вже було заявлено, що у нас картопля відварна, то увагу в рецепті приділимо спочатку карасю. Беремо потрібну кількість риби (залежить від кількості їдоків та від розміру тушки).
Рибу для запікання очищаємо та потрошимо. Оскільки тушки у мене не великі, то головку і хвіст видаляти не будемо. Очищених карасів перекладаємо у миску. Кидаємо солі, додаємо приправу, призначену для риби та перемішуємо.
Включаємо духовку. Температурний режим зупиняємо на 200 градусах. Форму, в якій рибна страва запікатиметься в духовці, змащуємо олією. Картоплю, не забуваємо очистити від «мундира», нарізаємо кільцями, якими і покриваємо дно форми в один ряд.
На картопляну «подушку» укладаємо підготовлених карасиків.
Рясно змащуємо їх майонезом.
Запікаємо картоплю з карасями хвилин 30 або 35. Рибка повинна не тільки пропектися, але і покритися скоринкою.
Карась запечений в духовці на картопляної “подушці” готовий!
Запропонований нижче відео-рецепт підкаже як правильно запікати карася в рукаві.
Пригощайтеся простою в приготуванні, але дуже смачною рибною стравою! ?