Запечений карась на грилі в духовці

Через велику кількість дрібних кісток річкову рибу люблять далеко не всі. Але мій батько був завзятим рибалкою, який вживав лише власноруч спійману рибу. Його коронною стравою був запечений карась на грилі. Тож, сьогодні я поділюся з вами батьковим рецептом приготування цієї не великої риби. Готувати її на відкритому вогні, на жаль, не завжди є можливість. Але, правильно запечені в духовці карасі теж виходять дуже смачними. Отже, пропоную всім використати цей перевірений покроково оформлений рецепт з фото для приготування корисних та смачних запечених на грилі карасів.

Інгредієнти:

Карась запечений на грилі або в духовці

  • свіжі карасі невеликого розміру – 4 шт.;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • соєвий соус – 70 гр;
  • гілочки м’яти – 3-4 шт.;
  • приправа для риби (бажано з шафраном і розмарином).

Як смачно запекти карася на грилі в духовці

Одразу поділюся маленьким секретом: для запікання краще обирати рибу з ікрою, вона смакує найліпше. Для цього достатньо помацати черевце карасів та обрати рибу із самим твердим та повним. Далі відібрану рибу очищуємо від луски.

Карась запечений на грилі або в духовці

Очищену рибу промиваємо зовні та звільняємо від нутрощів, при цьому, намагаємося залишити всередині ікру. Промиваємо карасів зсередини.

Карась запечений на грилі або в духовці

Відокремлюємо листочки м’яти та промиваємо водою. Рибу посипаємо сіллю зсередини. Укладаємо пару карасів на дно глибокої миски, доливаємо соєвий соус та лимонний сік.

Карась запечений на грилі або в духовці

Зверху на рибу викладаємо м’ятні листочки та приправляємо карасів приправою. Другим шаром викладаємо іншу пару карасів і повторюємо приправи.

Карась запечений на грилі або в духовці

Підготовлену таким чином рибу маринуємо приблизно півгодини. Тримати довше не бажано, щоб карасі не стали занадто солоними.

В цей час прогріваємо духовку до 180 градусів.

В кожного замаринованого карасика потрібно зробити надрізи по хребту приблизно на відстані 1 см один від одного. Це необхідно для прорізання дрібних кісточок.

Запечена карась в духовці або на грилі

Підготовлену до запікання рибу викладаємо на решітку, а під неї на деко кладемо гілочки м’яти та шматочки лимона. Запікаємо протягом 25 хвилин.

Запечена карась в духовці або на грилі

Подавати до столу дієтично запечену рибу бажано з часточками лимона.

Запечена карась в духовці або на грилі

Якщо для запікання використовується рибу розміром більше долоні, потрібно додатково видалити верхній плавник та зробити трохи густіше надрізи (на відстані 5-7 мм).

Запечена карась в духовці або на грилі

У випадку приготування карасів на мангалі додатково укладаємо листочки м’яти всередину риби.

Запечений карась на грилі – відео-рецепти

Ці ролики стануть у нагоді тим, хто хоче приготувати рибу на мангалі на природі.

Дивовижно простий рецепт запікання на решітці та дуже смачний результат.

А це карась запечений на решітці у кефірному маринаді. Просто кажучи – карась у кефірі.