Запечений фарширований перець із картоплею та сиром

Запікши в духовці надзвичайно смачний і корисний болгарський перець фарширований картопляним пюре та сиром, кожна господиня з упевненістю може чекати компліментів, адже така смакота не може не сподобатись. До того ж, цей варіант приготування фаршированого перцю з картоплею не передбачає використання великої кількості жиру, а це неабиякий плюс. Готову страву не потрібно поливати традиційною жирною підливою, тому її сміливо можуть куштувати ті, хто дотримується не строгої дієти або стежить за фігурою. Покроковий рецепт із фотографіями стане помічником під час приготування фаршированого перцю.

Складники:

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

  • 3 великі болгарські перці;
  • 1 цибулина;
  • 6 картоплин;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • 30 грамів рослинної олії;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • сіль за смаком;
  • 100 мілілітрів картопляного відвару.

Як готувати фаршировані перці з картоплею та сиром

Щонайперше, слід підготувати болгарський перець. Його необхідно помити, а після, видалити хвостик із насінинами.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Для цього можна скористатися спеціальним пристроєм або звичайною чайною ложкою.

Потім, перець потрібно бланшувати протягом 3-5 хвилин у кип’ятку.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Аби після цього процесу красивий овоч не втратив свого червоного кольору, його треба відразу ж, вийнявши з окропу, (з допомогою шумівки) обдати холодною водою.

Тепер, слід зайнятися приготуванням картопляної начинки. Картоплю потрібно почистити, помити й розрізати на 4-6 частин. Кількість частин залежить від розміру картоплі.

Нарізану картоплю необхідно вкинути в кип’яток і, відразу ж, посолити її.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Варитися картопля повинна до готового стану на середньому вогні. Накривати каструлю кришкою не треба.

Доки готується картопля, слід почистити цибулину, нарізати її, як на засмажку, й підрум’янити на розігрітій рослинній олії.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Салатний перець необхідно акуратно розрізати навпіл.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Готовність картоплі легко перевіряється з допомогою виделки, якщо вона легко входить у шматочок крохмалистого овочу, то він зварився.

Картопляний відвар необхідно злити в окрему посудину.

До вареної картоплі слід додати вершкового масла, й перетворити її, скориставшись товкачем, на пюре.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Потім, необхідно додати до нього золотисту засмажку цибулі, картопляний відвар і перемішати начинку для перців до однорідного стану.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Твердий сир треба натерти на тертці з дрібними отворами.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Потім, столовою ложкою, слід наповнити підготовлені половинки болгарського перцю картопляною начинкою.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

Перці потрібно розмістити на деку й, лише після цього, рясно посипати тертим сиром. Запікати страву потрібно в духовці при максимальному вогні протягом 10 хвилин.

Апетитний перець, фарширований картопляним пюре та сиром, на стіл потрібно подавати в гарячому вигляді.

болгарський перець фарширований картопляним пюре і сиром

До запечених перців можна запропонувати свіжі овочі або зелень.