Запечений багет з начинкою в духовці – оригінальний пудинг з риби по-польськи

Пудинг з риби в багеті – це дуже проста і дуже популярна польська страва. На її приготування не доведеться витрачати більше 60-ти хвилин. А результат вийде просто божественний. Тому пропонуємо вам рецепт приготування такої цікавої і простої страви, яка завжди буде окрасою вашого столу.

Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:

  • 1 французький багет;
  • 1 цибулина;
  • 200 мілілітрів молока 2,6%;
  • 1 грам чорного свіжозмеленого перцю;
  • ½ пучка петрушки (листя);
  • ¼ чайної ложки приправи для риби;
  • 1/3 чайної ложки морської солі;
  • 200 грамів філе тріски;
  • 10 печериць;
  • 1 куряче яйце;
  • 90 грамів мармурового сиру.

Як приготувати пудинг з риби в духовці в багеті

Спочатку необхідно підготувати рибу. Для цього треба відварити філе тріски в киплячій воді протягом 10-ти хвилин, а потім перекласти в миску. Теплу рибу необхідно розім’яти виделкою. Бульйон додавати нема необхідності.

Далі половину порції грибів поріжте шматочками, також подрібніть цибулю і разом обсмажте на пательні з розігрітою олією до золотавого відтінку та додайте до тріски. Всипте спеції і пробийте масу занурювальним блендером, а потім додайте ще дрібно порізану петрушку.  Тепер лишилося додати збовтане яйце та половину порції сиру, натерту на тертці, і всипте все в рибну начинку.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Далі підготуйте багет. Для цього обріжте кінчики, а сам багет поріжте на шматочки шириною 6-7 сантиметрів.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Тепер налийте в піалу молоко, опустіть багет одним кінцем в молоко. Після цього поставте його на обробну дошку сухим кінцем вниз. Натисніть пальцями на мокрий верхній шар багета і втопчіть його на саме дно. Врешті, має вийти така формочка, як на фотографії.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Далі візьміть другу половину грибочків, теж поріжте, обсмажте і покладіть на дно багетів.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Тепер розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм. На гриби в багети покладіть пудинг, а зверху посипте тертим сиром. Потім поставте багет на силіконовий килимок і відправте в духовку.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Запікати страву треба 10-12 хвилин. Коли багети стануть хрумкими – можете їх діставати.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Ось так пудинг виглядає в розрізі.

Запечена багет з начинкою в духовці - оригінальний пудинг з риби

Ось такий чудовий пудинг ви завжди можете подати до столу і бути впевненими, що всі будуть в захваті.