Пудинг з риби в багеті – це дуже проста і дуже популярна польська страва. На її приготування не доведеться витрачати більше 60-ти хвилин. А результат вийде просто божественний. Тому пропонуємо вам рецепт приготування такої цікавої і простої страви, яка завжди буде окрасою вашого столу.
Інгредієнти: Багет, Зелень петрушки, Молоко, Перець чорний мелений, Печериці, Риба, Сир, Сіль, Спеції, Яйце
Кухня: Польська кухня
Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:
- 1 французький багет;
- 1 цибулина;
- 200 мілілітрів молока 2,6%;
- 1 грам чорного свіжозмеленого перцю;
- ½ пучка петрушки (листя);
- ¼ чайної ложки приправи для риби;
- 1/3 чайної ложки морської солі;
- 200 грамів філе тріски;
- 10 печериць;
- 1 куряче яйце;
- 90 грамів мармурового сиру.
Як приготувати пудинг з риби в духовці в багеті
Спочатку необхідно підготувати рибу. Для цього треба відварити філе тріски в киплячій воді протягом 10-ти хвилин, а потім перекласти в миску. Теплу рибу необхідно розім’яти виделкою. Бульйон додавати нема необхідності.
Далі половину порції грибів поріжте шматочками, також подрібніть цибулю і разом обсмажте на пательні з розігрітою олією до золотавого відтінку та додайте до тріски. Всипте спеції і пробийте масу занурювальним блендером, а потім додайте ще дрібно порізану петрушку. Тепер лишилося додати збовтане яйце та половину порції сиру, натерту на тертці, і всипте все в рибну начинку.
Далі підготуйте багет. Для цього обріжте кінчики, а сам багет поріжте на шматочки шириною 6-7 сантиметрів.
Тепер налийте в піалу молоко, опустіть багет одним кінцем в молоко. Після цього поставте його на обробну дошку сухим кінцем вниз. Натисніть пальцями на мокрий верхній шар багета і втопчіть його на саме дно. Врешті, має вийти така формочка, як на фотографії.
Далі візьміть другу половину грибочків, теж поріжте, обсмажте і покладіть на дно багетів.
Тепер розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм. На гриби в багети покладіть пудинг, а зверху посипте тертим сиром. Потім поставте багет на силіконовий килимок і відправте в духовку.
Запікати страву треба 10-12 хвилин. Коли багети стануть хрумкими – можете їх діставати.
Ось так пудинг виглядає в розрізі.
Ось такий чудовий пудинг ви завжди можете подати до столу і бути впевненими, що всі будуть в захваті.