У розпал літнього сезону та початку осені у кожної господині є можливість приготувати будь-яку страву з кабачків та різних свіжих овочів. Рецепт, яким я хочу сьогодні поділитися з Вами, дуже простий. Пропоную разом зі мною приготувати соковиті кабачки зі змішаним фаршем (гриби з курячим м’ясом), притрушені шаром сиру. До страви додається гострий пікантний соус, що надає кабачкам оригінального смаку. Ви дуже легко та швидко зможете приготувати «язички» з молодих кабачків з грибами та м’ясом, а опис рецепта та покрокові фото стануть Вашими помічниками у приготуванні.
Інгредієнти: Кабачки, Кріп, Куряча грудка, Майонез, Оливкова олія, Перець чорний мелений, Печериці, Розмарин, Салат, Сир, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Інгредієнти:
- 2 молоденьких кабачка;
- 220 гр. відвареного курячого філе;
- 4-5 штук грибів (печериць);
- 1 ст. ложка олії оливкової;
- 3 столові ложки соусу томатного гострого;
- 2 штуки цибулі ріпчастої;
- 190 грамів твердого сиру;
- 50-60 грамів майонезу;
- щіпка розмарину;
- щіпка чорного перцю;
- сіль за смаком;
- листя зеленого салату;
- кріп.
Як запекти кабачки в духовці з фаршем та сиром
Щоб страва була соковитою та ніжною, використовуємо тільки молоді кабачки, у них кісточки ще не повністю сформувалися, і їх не потрібно видаляти. Очищаємо кабачки від шкірки та нарізаємо на тонкі пластини. Деко вистилаємо фольгою, викладаємо на нього смужки кабачків, солимо та перчимо, далі злегка скроплюємо оливковою олією.
Приступаємо до приготування змішаного фаршу з грибів та курятини. Печериці нарізаємо середніми шматочками, складаємо їх у миску. Відварене м’ясо курки подрібнюємо на невеличкі шматочки та додаємо до грибів. Гарненько перемішуємо, додаємо розмарин.
Далі на кабачки викладаємо гриби з м’ясом, змащуємо томатним соусом, поверх викладаємо тоненькі півкільця цибулин.
Сир (для страви підійде будь-який напівм’який сорт), натираємо на великій тертці, викладаємо на «язички» так, щоб він покривав фарш. Далі робимо майонезом «змійки» на поверхні сиру та відправляємо у гарячу духовку та запікаємо їх у духовці при температурі 200 градусів (верхній та нижній підігрів включений) на 9-10 хвилин.
Дістаємо ароматні та смачні запечені кабачки з м’ясом, грибами та золотавим сиром. Блюдо вистилаємо листками салату, викладаємо на них присипані кропом «язички» та подаємо гостям до столу.