Запечені в духовці язички-кабачки з грибами і м’ясом

У розпал літнього сезону та початку осені у кожної господині є можливість приготувати будь-яку страву з кабачків та різних свіжих овочів. Рецепт, яким я хочу сьогодні поділитися з Вами, дуже простий. Пропоную разом зі мною приготувати соковиті кабачки зі змішаним фаршем (гриби з курячим м’ясом), притрушені шаром сиру. До страви додається гострий пікантний соус, що надає кабачкам оригінального смаку. Ви дуже легко та швидко зможете приготувати «язички» з молодих кабачків з грибами та м’ясом, а опис рецепта та покрокові фото стануть Вашими помічниками у приготуванні.

Інгредієнти:

  • 2 молоденьких кабачка;
  • 220 гр. відвареного курячого філе;
  • 4-5 штук грибів (печериць);
  • 1 ст. ложка олії оливкової;
  • 3 столові ложки соусу томатного гострого;
  • 2 штуки цибулі ріпчастої;
  • 190 грамів твердого сиру;
  • 50-60 грамів майонезу;
  • щіпка розмарину;
  • щіпка чорного перцю;
  • сіль за смаком;
  • листя зеленого салату;
  • кріп.

Як запекти кабачки в духовці з фаршем та сиром

Щоб страва була соковитою та ніжною, використовуємо тільки молоді кабачки, у них кісточки ще не повністю сформувалися, і їх не потрібно видаляти. Очищаємо кабачки від шкірки та нарізаємо на тонкі пластини. Деко вистилаємо фольгою, викладаємо на нього смужки кабачків, солимо та перчимо, далі злегка скроплюємо оливковою олією.

Запечені кабачки з фаршем та сиром

Приступаємо до приготування змішаного фаршу з грибів та курятини. Печериці нарізаємо середніми шматочками, складаємо їх у миску. Відварене м’ясо курки подрібнюємо на невеличкі шматочки та додаємо до грибів. Гарненько перемішуємо, додаємо розмарин.

Фарш для кабачків запечених в духовці

Далі на кабачки викладаємо гриби з м’ясом, змащуємо томатним соусом, поверх викладаємо тоненькі півкільця цибулин.

Кабачки запечені в духовці з грибами, м'ясом і сиром

Сир (для страви підійде будь-який напівм’який сорт), натираємо на великій тертці, викладаємо на «язички» так, щоб він покривав фарш. Далі робимо майонезом «змійки» на поверхні сиру та відправляємо у гарячу духовку та запікаємо їх у духовці при температурі 200 градусів (верхній та нижній підігрів включений) на 9-10 хвилин.

Кабачки запечені в духовці з грибами, м'ясом і сиром

Дістаємо ароматні та смачні запечені кабачки з м’ясом, грибами та золотавим сиром. Блюдо вистилаємо листками салату, викладаємо на них присипані кропом «язички» та подаємо гостям до столу.

Запечені кабачки з грибами, м'ясом і сиром