В нашому сьогоднішньому меню смачні макарони-черепашки начинені смаженими грибами та запечені під вершковим соусом. Цей різновид макаронів в Італії зветься Conchiglie (конкільє) – мушлі молюска або черепашки. Існують також Conchiglioni (конкільоні) – велетенські мушлі різної форми. Більшості з нас такий різновид італійської пасти відомий як ракушки. Начинити можна обидва різновиди макаронів, однак, на фарширування невеликих черепашок знадобиться трохи більше зусиль та часу. Пропоную дізнатись як зробити запечені в духовці фаршировані черепашки з грибами. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати цю страву на власній кухні будь-якій господині.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гриби, Італійські трави, Макарони черепашки, Орегано, Перець чорний мелений, Сметана, Суміш перців, Сушений часник, Цедра лимону, Цибуля ріпчаста
Потрібні продукти:
- 200 гр макаронів-черепашок;
- сіль – за смаком;
- 100 гр печериць;
- половинку цибулини;
- 2 ст.л. сметани;
- 30 гр вершкового масла;
- 0,5 ч.л. сушеного часнику;
- 0,5 ч.л. орегано;
- 5 гр суміші перців;
- 5 гр цедри лимона;
- 0,5 ч.л. італійських трав;
- 3 гр сушеного кропу.
Як приготувати черепашки з фаршем з грибів
Приготування страви починаємо з підготовки макаронів. Необхідно відварити їх до напівготовності, так званого стану аль-денте, в підсоленій воді. Поки черепашки варяться, ставимо грітися сковороду та кладемо на неї шматочок масла.
Печериці очищуємо на дрібно нарізаємо.
Очищену цибулю шаткуємо та разом з грибами відправляємо на сковороду.
Смажимо печериці з цибулею до повного випаровування рідини.
Наприкінці додаємо зазначені спеції (крім часнику) та тушкуємо гриби ще 1-2 хвилини.
Після цього, додаємо на сковороду сметану.
Цедру лимона дрібненько нарізаємо.
На сковороду з грибами висипаємо цедру, додаємо сушений часник та перемішуємо. Даємо ще хвилинку постояти на вогні і знімаємо грибну начинку з вогню.
Напівм’які макарони-черепашки викладаємо отворами вгору в жаростійку форму.
Кожну мушлю начиняємо смаженими печерицями, заливаємо залишками соусу та відправляємо до розігрітої духовки. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Готові фаршировані черепашки посипаємо зеленню кропу та скоріше подаємо до столу, поки паста конкільє гаряча!
На додачу до фаршированих грибами черепашок можна подати свіжі овочі або овочевий салат, смажену рибку чи улюблені м’ясні закуски.
Звертаю увагу, що ці ароматні та неймовірно ніжні фаршировані грибами ракушки можна подати до святкового застілля в період посту, чи просто урізноманітнити буденне обіднє меню. Як бачите, достатньо витратити зайвих півгодини і вже на вашому столі не звичайні макарони, а один з різновидів знаменитої італійської пасти.
Паста Конкілье з фаршем -відео-рецепти
Перший відео-рецепт, який хочу додатково запропонувати у цьому розділі, це черепашки з фаршем запечені в духовці під соусом бешамель.
Автор цього відео пропонує приготувати жульєн у великих мушлях-конкільоні. Спробуйте і ви здивувати своїх їдоків звичайними макаронами з куркою і грибами, приготовленими у незвичайному форматі.
І останній на сьогодні відео-рецепт – дуже смачні макарони черепашки, фаршировані сиром та шпинатом і запечені в духовці у томатному соусі.
Як бачите, знаменита на весь світ італійська паста готується в домашніх умовах швидко, просто, а головне, смачно.