Запечені в духовці фаршировані черепашки з грибами – паста Конкілье з грибною начинкою

В нашому сьогоднішньому меню смачні макарони-черепашки начинені смаженими грибами та запечені під вершковим соусом. Цей різновид макаронів в Італії зветься Conchiglie (конкільє) – мушлі молюска або черепашки. Існують також Conchiglioni (конкільоні) – велетенські мушлі різної форми. Більшості з нас такий різновид італійської пасти відомий як ракушки. Начинити можна обидва різновиди макаронів, однак, на фарширування невеликих черепашок знадобиться трохи більше зусиль та часу. Пропоную дізнатись як зробити запечені в духовці фаршировані черепашки з грибами. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати цю страву на власній кухні будь-якій господині.

Потрібні продукти:

Фаршировані черепашки з грибами

  • 200 гр макаронів-черепашок;
  • сіль – за смаком;
  • 100 гр печериць;
  • половинку цибулини;
  • 2 ст.л. сметани;
  • 30 гр вершкового масла;
  • 0,5 ч.л. сушеного часнику;
  • 0,5 ч.л. орегано;
  • 5 гр суміші перців;
  • 5 гр цедри лимона;
  • 0,5 ч.л. італійських трав;
  • 3 гр сушеного кропу.

Як приготувати черепашки з фаршем з грибів

Приготування страви починаємо з підготовки макаронів. Необхідно відварити їх до напівготовності, так званого стану аль-денте, в підсоленій воді. Поки черепашки варяться, ставимо грітися сковороду та кладемо на неї шматочок масла.

Фаршировані черепашки з грибами

Печериці очищуємо на дрібно нарізаємо.

Очищену цибулю шаткуємо та разом з грибами відправляємо на сковороду.

Фаршировані черепашки з грибами

Смажимо печериці з цибулею до повного випаровування рідини.

Фаршировані черепашки з грибами

Наприкінці додаємо зазначені спеції (крім часнику) та тушкуємо гриби ще 1-2 хвилини.

Фаршировані черепашки з грибами

Після цього, додаємо на сковороду сметану.

Фаршировані черепашки з грибами

Цедру лимона дрібненько нарізаємо.

Фаршировані черепашки з грибами

На сковороду з грибами висипаємо цедру, додаємо сушений часник та перемішуємо. Даємо ще хвилинку постояти на вогні і знімаємо грибну начинку з вогню.

Напівм’які макарони-черепашки викладаємо отворами вгору в жаростійку форму.

Фаршировані черепашки з грибами

Кожну мушлю начиняємо смаженими печерицями, заливаємо залишками соусу та відправляємо до розігрітої духовки. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Фаршировані черепашки з грибами

Готові фаршировані черепашки посипаємо зеленню кропу та скоріше подаємо до столу, поки паста конкільє гаряча!

Фаршировані черепашки з грибами

На додачу до фаршированих грибами черепашок можна подати свіжі овочі або овочевий салат,  смажену рибку чи улюблені м’ясні закуски.

Фаршировані черепашки з грибами в духовці

Звертаю увагу, що ці ароматні та неймовірно ніжні фаршировані грибами ракушки можна подати до святкового застілля в період посту, чи просто урізноманітнити буденне обіднє меню. Як бачите, достатньо витратити зайвих півгодини і вже на вашому столі не звичайні макарони, а один з різновидів знаменитої італійської пасти.

Паста Конкілье з фаршем -відео-рецепти

Перший відео-рецепт, який хочу додатково запропонувати у цьому розділі, це черепашки з фаршем запечені в духовці під соусом бешамель.

Автор цього відео пропонує приготувати жульєн у великих мушлях-конкільоні. Спробуйте і ви здивувати своїх їдоків звичайними макаронами з куркою і грибами, приготовленими у незвичайному форматі.

І останній на сьогодні відео-рецепт – дуже смачні макарони черепашки, фаршировані сиром та шпинатом і запечені в духовці у томатному соусі.

Як бачите, знаменита на весь світ італійська паста готується в домашніх умовах швидко, просто, а головне, смачно.