Швидко і смачно запечені печериці з сиром, маслом і ароматним часником чудово доповнять застілля і урізноманітнять будь-яке меню. Така проста і смачна грибна закуска швидка в створенні і складається з мінімальної кількості доступних для всіх компонентів! Дуже кортить скоштувати запечених печериць, а довго возитися і фарширувати шапочки немає часу, тоді обов’язково порадуйте себе і гостей цією вишуканою стравою швидкого приготування. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам в приготуванні.
Інгредієнти: Вершкове масло, Олія рослинна, Перець чорний мелений, Печериці, Сир твердий, Сіль, Часник
Складові:
- гриби – 200 гр;
- сіль за смаком;
- сир твердий – 35 гр;
- масло вершкове – 35 гр;
- часник – 2 зубчики;
- спеції до овочів – за смаком.
Як приготувати печериці з сиром в духовці швидко і смачно
Починається приготування страви з відбору грибочків. Для створення закуски потрібно вибрати молоді, невеликого розміру печериці. Вимити їх і максимально очистити від сміття і землі. Нарізати на половинки, якщо гриби дуже великі, то і на четвертинки.
Обсмажити печериці на вершковому маслі до рум’яного кольору.
Поки гриби обсмажуються, можна взятися за приготування заправки. Для цього, потрібно подрібнити очищений часник за допомогою ножа або преса, крупно натерти сир і прогріти до м’якості вершкове масло.
Змішати всі компоненти заправки і приправити за смаком спеціями і сіллю. Мені, зазвичай, вистачає солоності сиру, а ось молоти чорний перчик я завжди додаю.
Потрібно викласти у жароміцну каструльку обсмажені грибочки.
Покрити їх ароматною часниково-сирною заправкою і відправити в духову шафу, розігріту до 180 градусів. Час запікання при такому приготуванні скорочується всього до 10 хвилин.
Готовій дуже смачній грибній закусці можете дати трішечки охолонути і, саме час, подавати до столу!
Запечені в духовці гриби з сиром і часником відмінно поєднуються з будь-якими гарнірами, овочевими стравами, м’ясними закусками і легкими овочевими салатами.
Привабливість страви полягає ще і в тому, що такі запечені печериці з сиром, маслом і часником можна готувати цілий рік. Тому, дуже проста в приготуванні грибна закуска може бути родзинкою на святковому або повсякденному столі в будь-який сезон. Експериментуйте з різновидом сирів і ви точно знайдете свій ідеальний варіант грибної закуски швидкого приготування, яка, в якійсь мірі, допоможе замінити класичні фаршировані печериці .