Запечені овочі в духовці - картопля запечена з селерою, маслом і травами на гарнір

Запечені овочі в духовці – картопля запечена з селерою, маслом і травами на гарнір

Запечена ароматна селера зі шматочками золотистої картоплі – цей простий в приготуванні та напрочуд корисний гарнір чудово смакує до страв із м’яса, риби або грибів. До того ж, картопля з селерою, запечена із вершковим маслом та духмяними травами, відмінно підійде до пісного меню, легкого обіду або дієтичної вечері. Запечені овочі в духовці після запікання можна здобрити за смаком: рубленою зеленню або часником. Докладний рецепт з покроково зробленими фото процесса приготування, допоможе господиням побалувати своїх рідних корисними та дуже смачними овочами, запеченими в духовій шафі.

Інгредієнти:

Картопля з селерою в духовці

  • картопля – 4 шт .;
  • корінь селери – 1/4 шт.;
  • чорний мелений перець – 3 гр;
  • орегано – 1/2 шт .;
  • інші спеції – за смаком;
  • сіль за смаком;
  • сушений кріп – 5 гр.

Зміст

Як приготувати овочі в духовці на гарнір

Для початку необхідно ретельно очистити корінь селери, видаливши не тільки шкіру, а й наявні відростки та черешки. Очищений корінь повинен бути максимально чистим, без темних цяток на поверхні. Картоплю також очистити та ретельно вимити. Підготовлені овочі нарізати кубиками або довільними шматочками.

Запечені овочі в духовці - картопля запечена з селерою, маслом і травами на гарнір

Овочі посолити, приправити спеціями та духмяними травами за смаком. Ретельно перемішати. Крім зазначених овочів можна також додати до страви будь-які інші компоненти за смаком: моркву та цибулю, кільця баклажану, скибочки болгарського перцю, брусочки гарбуза або гриби.

Запечені овочі в духовці - картопля запечена з селерою, маслом і травами на гарнір

Викласти овочі до форми, зверху розкласти шматочки вершкового масла або залити вершками чи сметаною. Якщо страва готується до столу в період суворого посту, можна обмежитися рослинною олією. Духову шафу попередньо розігріти до 180 градусів та запікати підготовані овочі протягом години.

Запечені овочі в духовці - картопля запечена з селерою, маслом і травами на гарнір

Готову запечену картоплю із селерою рекомендується подавати до столу гарячою. Щоб підкреслити смак страви, можна додати грибний соус або полити овочі сметаною.

Запечені овочі в духовці - картопля запечена з селерою, маслом і травами на гарнір

Корисні й ароматні овочі, запечені з ніжним вершковим маслом, стануть відмінним варіантом гарніру для будь-якої основної страви. Під час приготування можна комбінувати не тільки овочі, але й спеції, духмяні трави та коріння. Заміняти вершкове масло рослинною олією без особливої потреби не рекомендується, тому, що саме вершкове масло додає страві ніжний вершковий аромат, а також формує красиву золотисту скоринку. Час запікання може відрізнятися, тому слід періодично перевіряти овочі на готовність і, як тільки вони пом’якшають, – виймати та подавати до столу!

Відео-рецепти – запечені овочі в духовці

З цього відео дізнаєтесь ще один самий простий рецепт приготування запечених овочів. Овочевий набір відрізняється від запропонованого вище, але теж виходить смачно, корисно і швидко! Як правильно приготувати смачний гарячий салат для правильного і здорового харчування демонструє відео-рецепт.

Відео-рецепт цього автора демонструє як правильно запікати цілу селеру.

Як запекти овочі у духовці як на мангалі дізнаєтесь з цього відео.

Готуйте завжди корисно та з задоволенням!