Запечена ароматна селера зі шматочками золотистої картоплі – цей простий в приготуванні та напрочуд корисний гарнір чудово смакує до страв із м’яса, риби або грибів. До того ж, картопля з селерою, запечена із вершковим маслом та духмяними травами, відмінно підійде до пісного меню, легкого обіду або дієтичної вечері. Запечені овочі в духовці після запікання можна здобрити за смаком: рубленою зеленню або часником. Докладний рецепт з покроково зробленими фото процесса приготування, допоможе господиням побалувати своїх рідних корисними та дуже смачними овочами, запеченими в духовій шафі.
Інгредієнти: Вершкове масло, Картопля, Корінь селери, Кріп, Орегано, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції
Інгредієнти:
- картопля – 4 шт .;
- корінь селери – 1/4 шт.;
- чорний мелений перець – 3 гр;
- орегано – 1/2 шт .;
- інші спеції – за смаком;
- сіль за смаком;
- сушений кріп – 5 гр.
Зміст
Як приготувати овочі в духовці на гарнір
Для початку необхідно ретельно очистити корінь селери, видаливши не тільки шкіру, а й наявні відростки та черешки. Очищений корінь повинен бути максимально чистим, без темних цяток на поверхні. Картоплю також очистити та ретельно вимити. Підготовлені овочі нарізати кубиками або довільними шматочками.
Овочі посолити, приправити спеціями та духмяними травами за смаком. Ретельно перемішати. Крім зазначених овочів можна також додати до страви будь-які інші компоненти за смаком: моркву та цибулю, кільця баклажану, скибочки болгарського перцю, брусочки гарбуза або гриби.
Викласти овочі до форми, зверху розкласти шматочки вершкового масла або залити вершками чи сметаною. Якщо страва готується до столу в період суворого посту, можна обмежитися рослинною олією. Духову шафу попередньо розігріти до 180 градусів та запікати підготовані овочі протягом години.
Готову запечену картоплю із селерою рекомендується подавати до столу гарячою. Щоб підкреслити смак страви, можна додати грибний соус або полити овочі сметаною.
Корисні й ароматні овочі, запечені з ніжним вершковим маслом, стануть відмінним варіантом гарніру для будь-якої основної страви. Під час приготування можна комбінувати не тільки овочі, але й спеції, духмяні трави та коріння. Заміняти вершкове масло рослинною олією без особливої потреби не рекомендується, тому, що саме вершкове масло додає страві ніжний вершковий аромат, а також формує красиву золотисту скоринку. Час запікання може відрізнятися, тому слід періодично перевіряти овочі на готовність і, як тільки вони пом’якшають, – виймати та подавати до столу!
Відео-рецепти – запечені овочі в духовці
З цього відео дізнаєтесь ще один самий простий рецепт приготування запечених овочів. Овочевий набір відрізняється від запропонованого вище, але теж виходить смачно, корисно і швидко! Як правильно приготувати смачний гарячий салат для правильного і здорового харчування демонструє відео-рецепт.
Відео-рецепт цього автора демонструє як правильно запікати цілу селеру.
Як запекти овочі у духовці як на мангалі дізнаєтесь з цього відео.
Готуйте завжди корисно та з задоволенням!