Апетитні курячі ніжки з сирною начинкою порадують оригінальною подачею, гармонійним смаком і пряним ароматом. Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню – блюдо абсолютно універсальне, адже, поєднується абсолютно з будь-якими стравами – гарнірами, закусками, легкими салатами, тостами і різноманітними соусами. Спробуйте приготувати таку оригінальну соковиту гарячу м’ясну закуску з курки і ваші гості обов’язково попросять рецепт собі в скарбничку! А покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати фаршировані курячі гомілки в духовці легко, просто і неймовірно смачно!
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелень, Курячі гомілки, Сир твердий, Спеції, Часник
Складові:
- курячі гомілки – 4 шт.;
- твердий сир – 35 гр;
- зелень кропу – за смаком;
- спеції – за смаком;
- вершкове масло – 25 гр;
- сіль – за смаком;
- олія рослинна – 2 ст.л.;
- часник – 1 зубок.
Як смачно запекти курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню
Перш, ніж почати приготування, потрібно вимити і максимально зачистити ніжки. Теперь, потрібно зняти шкірку з гомілок, спустивши її по по м’якоті на кістці вниз, не порушуючи, при цьому, структури самої шкірки.
Наступний етап – замаринувати курячі ніжки в спеціях і рослинній олії. Залишити їх так маринуватися не менш як на чверть години.
Щоб зробити начинку для фарширування, слід змішати сир, зелень і вершкове масло. Додати подрібнений часничок. Приправити до смаку сіллю і добре перемішати всі компоненти начинки.
Помістити сирну начинку між шкіркою і м’якоттю. Акуратно викласти фаршировані курячі ніжки в форму для запікання застелену пергаментом. Відправити блюдо в духовку всього на сорок хвилин, виставивши температурний режим на позначку в 200 градусів.
Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню вийняти з духовки.
Фаршироване блюдо має трішки охолонути. Подавати на стіл ще гарячими з обраним вами гарніром! Смачного!
Ніжні, соковиті і смачні фаршировані курячі ніжки з сирною начинкою відмінно доповнять святкове меню і допоможуть урізноманітнити прості рецепти на кожен день у вашому меню.
Запропоноване запечене блюдо, вкрай, просте в створенні, відрізняється помірно швидким приготуванням, оригінальним поєднанням компонентів і незвичайною подачею. Фарширувати ніжки дуже легко, головне, не пошкодити курячу шкірку. Дотримуючись запропонованої схеми, курячі гомілки можна фарширувати будь-якою начинкою: грибами з цибулею, вершковим сиром і часником, зеленню з картоплею … Кожен варіант м’ясної закуски буде по-своєму смачним і апетитним. Експериментуйте і результат перевершить всі ваші очікування!