Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Апетитні курячі ніжки з сирною начинкою порадують оригінальною подачею, гармонійним смаком і пряним ароматом. Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню – блюдо абсолютно універсальне, адже, поєднується абсолютно з будь-якими стравами – гарнірами, закусками, легкими салатами, тостами і різноманітними соусами. Спробуйте приготувати таку оригінальну соковиту гарячу м’ясну закуску з курки і ваші гості обов’язково попросять рецепт собі в скарбничку! А покроково оформлений рецепт з фото допоможе приготувати фаршировані курячі гомілки в духовці легко, просто і неймовірно смачно!

Складові:

Фаршировані курячі гомілки в духовці

  • курячі гомілки – 4 шт.;
  • твердий сир – 35 гр;
  • зелень кропу – за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • вершкове масло – 25 гр;
  • сіль – за смаком;
  • олія рослинна – 2 ст.л.;
  • часник – 1 зубок.

Як смачно запекти курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Перш, ніж почати приготування, потрібно вимити і максимально зачистити ніжки. Теперь, потрібно зняти шкірку з гомілок, спустивши її по по м’якоті на кістці вниз, не порушуючи, при цьому, структури самої шкірки.

Фаршировані курячі гомілки в духовці

Наступний етап – замаринувати курячі ніжки в спеціях і рослинній олії. Залишити їх так маринуватися не менш як на чверть години.

Фаршировані курячі гомілки з маслом, сиром і зеленню

Щоб зробити начинку для фарширування, слід змішати сир, зелень і вершкове масло. Додати подрібнений часничок. Приправити до смаку сіллю і добре перемішати всі компоненти начинки.

Фаршировані курячі гомілки в духовці

Помістити сирну начинку між шкіркою і м’якоттю. Акуратно викласти фаршировані курячі ніжки в форму для запікання застелену пергаментом. Відправити блюдо в духовку всього на сорок хвилин, виставивши температурний режим на позначку в 200 градусів.

Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню вийняти з духовки.

Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Фаршироване блюдо має трішки охолонути. Подавати на стіл ще гарячими з обраним вами гарніром! Смачного!

Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Ніжні, соковиті і смачні фаршировані курячі ніжки з сирною начинкою відмінно доповнять святкове меню і допоможуть урізноманітнити прості рецепти на кожен день у вашому меню.

Запечені курячі гомілки з сиром, маслом і зеленню

Запропоноване запечене блюдо, вкрай, просте в створенні, відрізняється помірно швидким приготуванням, оригінальним поєднанням компонентів і незвичайною подачею. Фарширувати ніжки дуже легко, головне, не пошкодити курячу шкірку. Дотримуючись запропонованої схеми, курячі гомілки можна фарширувати будь-якою начинкою: грибами з цибулею, вершковим сиром і часником, зеленню з картоплею … Кожен варіант м’ясної закуски буде по-своєму смачним і апетитним. Експериментуйте і результат перевершить всі ваші очікування!