Запечені крила індички в імбирно-медовому маринаді

Якщо відстежити відмінності між національними кухнями, то можна побачити одну з закономірностей: вони різняться між собою не продуктами, а прянощами, які додаються до тієї чи іншої страви. Ця стаття розкриє секрети приготування крил індички так, як заведено робити в Південно-Східній Азії.

Для запечених крил індички в імбирно-медовому маринаді потрібно підготувати: імбир (корінь), часник, лимон, соєвий соус, мед і гостру заправку з пекучого перцю та сухих східних прянощів.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

Як приготувати крила індички смачно

Насамперед, слід зробити маринад.

Імбир і часник можна дрібно нарізати ножем або видавити через прес, але найзручніше скористатися для цього спеціальною терткою, з допомогою якої вдасться не втратити жодної краплини пряного соку.

крила

Кулінарія Південно-Східної Азії має свою своєрідну філософію, тобто вони дотримуються, так званої, догми – абсолютно кожна страва, не важливо чи це закуска чи десерт, повинні мати всі чотири основні смакові особливості: солоність, солодкуватість, кислуватість і гостроту. В страві про яку йдеться за гостроту “відповідають” імбир, часник і пекучий перець. Кислинку подарує їй лимон, солодкий присмак – мед, а солоний – соєвий соус.

крила

Всі пряні складові маринаду необхідно старанно перемішати. Він повинен мати кашоподібний стан.

Шкірка та м’ясо крил індички досить щільні. Тому, щоб замаринувати їх звичайним способом знадобилося б щонайменше кілька годин. Але якщо мати під руками (коштує він зовсім недорого та продається в будь-якому магазині господарських товарів – якщо йдеться про банку, а ось ціна пристрою досить висока) вакуумний маринатор або набір вакуумних кришок для консервування з насосом, то на це піде зовсім мало часу.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

Завдяки “хитрому” пристрою, вдасться за досить короткий період замаринувати будь-яке м’ясо, рибу, тощо. Якщо є бажання приготувати, наприклад, шашлик із жорсткого немолодого м’яса або захочеться малосольних огірків, то всього за 15-30 хвилин можна, з допомогою вакуумного маринатора, смакувати омріяною стравою.

Для того щоб зробити шашлик із крил індички, треба лише намазати їх пряним маринадом, помістити в спеціальну банку, закрити кришкою та викачати повітря. Від розрідження пори розкриються і маринад швидко просочиться углиб тканин.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

Щоб процес маринування проходив іще ефективніше, банку необхідно періодично перевертати, аби маринад потрапив на всі шматочки з усіх сторін.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

Через 30 хвилин (це максимальний час) кришку маринатора можна відкривати й витягувати замариновані найякіснішим способом крила та викласти їх у змащене олією деко для запікання. Маринадом із банки можна залити крильця й отримати, в результаті, основу дуже смачного соусу.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

Пекти крила можна в духовці або в мультиварці, але найшвидше вийде посмакувати ними, якщо скористатися аерогрилем. Температура повинна бути максимальною, а вентилятор ввімкненим. На кожну сторону крилець знадобиться по 10-15 хвилин.

крила

Перевернути на інший бік і полити соусом їх треба тоді, коли пройде половина зазначеного часу для запікання.

Готовність запечених крил індички перевіряється проколюванням зубочистки, якщо сік, що виділиться, буде прозорим, то страву можна діставати.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

“Східні крила” можна подати з розсипчастим рисом басматі, зеленню кіндзи та селери, гострою корейською морквою та з чимсь кислуватим: скибочкою лимона, лайма чи ложечкою кислого соусу із зелених слив.

Запечені крила індички в имбирно-медовому маринаді

Спробувавши запекти крила індички за цим рецептом, вдасться отримати пряне та смачне задоволення.