Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Запечені фаршировані перці по-грузинськи – з м’ясом, селерою і горіхами

Запечені в духовці фаршировані перці по-грузинськи мають начинку без рису. Тільки м’ясо, ароматна селера і, звичайно ж, горіхи. Це смачна і проста в приготуванні гаряча закуска, яка буде доречна на будь-якому святі. Ароматна м’ясна друга страва відмінно доповнить овочеві, злакові та інші м’ясні закуски. Смак горіхів приємно відтіняє звичний смак м’яса, а зелень і спеції додають пікантність і тонку пряну нотку. Таке блюдо не тільки швидко готується, але і залишається смачним і в холодному вигляді, і при повторному розігріві. Цей покроковий рецепт з фото допоможе в домашніх умовах створити фаршировані перці традиційної кухні сонячних земель Грузії, відкриє світ яскравих і насичених кавказьких смаків.

Складові страви:

Фаршировані перці з фаршем з рубленого м'яса з селерою

  • перці – 5 шт.;
  • куряче стегно – 1 шт.;
  • селера – 25 гр;
  • спеції – за смаком;
  • цибуля – 12 шт.;
  • майонез – за смаком;
  • горіхи волоські – 50 гр;
  • сіль- за смаком;
  • зелень – пару стебел;
  • масло вершкове та рослинна олія.

Як приготувати фаршировані перці по-грузинськи в духовці

Фаршировані перці – це блюдо, яке повинно бути соковитим і ніжним. Тому, кращим варіантом м’яса для начинки стане свинина, баранина або жирні частини курятини. Я використовувала курячі стегна без шкірки. Адже, таке м’ясо не тільки помірно жирне та ніжне, але і досить швидко готується. Починати приготування фаршу для начинки потрібно саме з підготовки м’яса. Його не слід молоти, а потрібно нарізати на дрібні кубики, вийнявши кісточку і прибравши шкірку. Також, варто подрібнити дрібним кубиком цибулю. Оптимальний розмір подрібнення на фото.

Фаршировані перці з фаршем з рубленого м'яса з селерою

Пасерувати інгредієнти на суміші двох масел, додавши улюблені спеції і кубики дрібно рубленої селери.

Фаршировані перці з фаршем з рубленого м'яса з селерою

Поки начинка смажиться, можемо подрібнити в дрібну крихту в блендері волоські горіхи із зеленню.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Болгарські перці порізати навпіл, очистити від насіння і викласти на застелене фольгою та змащене вершковим маслом деко.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Викласти до них приготовлену начинку.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Посипати ароматною горіховою крихтою.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Покрити закуску майонезом і, за бажанням, можна присипати тертим сиром. Я теперь обійшлася без сиру. Відправляємо фаршировані перчики в духовку на півгодини, встановивши температуру в першій половині запікання на 200, а в подальшому, знизивши її до 150 градусів.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Гарячі, запечені в духовці перчики викласти на тарілку.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Подавати вишукані на смак, але прості в приготуванні фаршировані перці по-грузинськи до святкового столу, на вечерю чи обід гарячими.

Запечені фаршировані перці по-грузинськи - з м'ясом, селерою і горіхами

Ароматні фаршировані перці з незвичайним фаршем виходять соковитими, пряними, страшенно апетитними, з неймовірним ароматом грузинської кухні. Така запечена гаряча страва гармонійно впишеться в святкове зимове та літнє меню.

Смачного!