Запечені банани з горіхами під карамельною скоринкою – дієтичний банановий десерт

З таких корисних продуктів як банани та волоські горіхи можна легко приготувати дуже смачний, неймовірно ніжний та водночас дієтичний десерт. Покроково оформлений рецепт з фото саме такого бананового десерту я пропоную вашій увазі. Тож, сьогодні приготуємо запечені в духовці банани з волоськими горіхами під апетитною карамельною скоринкою. Спробуйте приготувати ці незвичайні дієтичні ласощі разом зі мною та побалувати домочадців смачним десертом і не пошкодуєте.

Для приготування потрібні наступні  продукти:

dscn1584

  • 2 банани;
  • 50 гр вершкового масла;
  • сік з половинки лимона;
  • 30 гр цукру-піску;
  • 40 гр волоських горіхів.

Для запікання найкраще підходять достатньо дозрілі банани, при цьому, вони не повинні бути надто м’якими.

Обираючи на ринку волоські горіхи для десерту, віддайте перевагу лущеним. Адже, тільки в такому вигляді можна переконатися, що ядра не прілі, та навіть скуштувати на смак, щоб в десерт не потрапили прогірклі горішки.

Щоб отримати хрустку карамельну скоринку на бананах, не пожалкуйте для десерту натурального вершкового масла. Зі спредом чи маргарином смачної скоринки не вдасться досягти.

Як приготувати в духовці банани під карамельною скоринкою

Тож, перейдемо безпосередньо до процесу приготування десерту. Спочатку подрібнимо ядра горіхів. Можна зробити це за допомогою блендера (швидко та просто), можна розтовкти товкачиком в ступці чи розкачати на дошці качалкою.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Наступним кроком розтопимо вершкове масло в залізному (бажано з нержавіючої сталі) кухлику на повільному вогні. Уважно слідкуйте, щоб масло не закипіло, а лише дуже повільно розплавилося.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Для запікання бананів візьмемо невелику форму та змастимо її розтопленим маслом.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Банани звільняємо від шкірки.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Кожен банан з усіх боків збризкуємо соком лимона. Для цього лимон ріжемо навпіл та руками невеликими порціями вичавлюємо сік на банани.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Викладаємо фрукти в форму для запікання. З обох сторін змащуємо банани вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Посипаємо поверхню фруктів цукром.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Далі, рівномірно посипаємо банани підготовленою горіховою крихтою.

Банани печені в духовці з горіхами і цукром

Відправляємо форму для запікання з бананами в духову шафу та запікаємо на середньому вогні до утворення рум’яної карамельної скоринки. Процес карамелізації масляно-цукрової суміші, зазвичай, триває близько 15 хвилин.

Готовий банановий десерт з горіхово-карамельною скоринкою обережно викладаємо на блюдо та даємо злегка остигнути.

Банани печені в духовці з горіхами і цукром

Смакувати смачні запечені банани можна і в теплому вигляді, і повністю охолодженими. Смакові якості десерту від цього не змінюються.

Я, зазвичай, подаю запечені з волоськими горіхами банани під хрусткою карамельною скоринкою так само, як вони і запікалися – ціленькими. Але, можна презентувати їх до столу і нарізаними на шматочки з додаванням сметани або збитих вершків.

Банани печені в духовці з горіхами і цукром

Банани в духовці – відео-рецепти

Про інші способи запікання бананів у духовці пропоную дізнатись із відео.

Простий запечений банановий десерт з медом та корицею.

Ще один варіант запікання.

Запечені банани з шоколадом.

Приготуйте ще й печені банани з сиром.