Запечені банани з горіхами під карамельною скоринкою – дієтичний банановий десерт

З таких корисних продуктів як банани та волоські горіхи можна легко приготувати дуже смачний, неймовірно ніжний та водночас дієтичний десерт. Покроково оформлений рецепт з фото саме такого бананового десерту я пропоную вашій увазі. Тож, сьогодні приготуємо запечені в духовці банани з волоськими горіхами під апетитною карамельною скоринкою. Спробуйте приготувати ці незвичайні дієтичні ласощі разом зі мною та побалувати домочадців смачним десертом і не пошкодуєте.

Для приготування потрібні наступні  продукти:

dscn1584

  • 2 банани;
  • 50 гр вершкового масла;
  • сік з половинки лимона;
  • 30 гр цукру-піску;
  • 40 гр волоських горіхів.

Для запікання найкраще підходять достатньо дозрілі банани, при цьому, вони не повинні бути надто м’якими.

Обираючи на ринку волоські горіхи для десерту, віддайте перевагу лущеним. Адже, тільки в такому вигляді можна переконатися, що ядра не прілі, та навіть скуштувати на смак, щоб в десерт не потрапили прогірклі горішки.

Щоб отримати хрустку карамельну скоринку на бананах, не пожалкуйте для десерту натурального вершкового масла. Зі спредом чи маргарином смачної скоринки не вдасться досягти.

Зміст

Як приготувати в духовці банани під карамельною скоринкою

Тож, перейдемо безпосередньо до процесу приготування десерту. Спочатку подрібнимо ядра горіхів. Можна зробити це за допомогою блендера (швидко та просто), можна розтовкти товкачиком в ступці чи розкачати на дошці качалкою.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Наступним кроком розтопимо вершкове масло в залізному (бажано з нержавіючої сталі) кухлику на повільному вогні. Уважно слідкуйте, щоб масло не закипіло, а лише дуже повільно розплавилося.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Для запікання бананів візьмемо невелику форму та змастимо її розтопленим маслом.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Банани звільняємо від шкірки.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Кожен банан з усіх боків збризкуємо соком лимона. Для цього лимон ріжемо навпіл та руками невеликими порціями вичавлюємо сік на банани.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Викладаємо фрукти в форму для запікання. З обох сторін змащуємо банани вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Посипаємо поверхню фруктів цукром.

Банани під карамельної скоринкою з волоськими горіхами

Далі, рівномірно посипаємо банани підготовленою горіховою крихтою.

Банани печені в духовці з горіхами і цукром

Відправляємо форму для запікання з бананами в духову шафу та запікаємо на середньому вогні до утворення рум’яної карамельної скоринки. Процес карамелізації масляно-цукрової суміші, зазвичай, триває близько 15 хвилин.

Готовий банановий десерт з горіхово-карамельною скоринкою обережно викладаємо на блюдо та даємо злегка остигнути.

Банани печені в духовці з горіхами і цукром

Смакувати смачні запечені банани можна і в теплому вигляді, і повністю охолодженими. Смакові якості десерту від цього не змінюються.

Я, зазвичай, подаю запечені з волоськими горіхами банани під хрусткою карамельною скоринкою так само, як вони і запікалися – ціленькими. Але, можна презентувати їх до столу і нарізаними на шматочки з додаванням сметани або збитих вершків.

Банани печені в духовці з горіхами і цукром

Банани в духовці – відео-рецепти

Про інші способи запікання бананів у духовці пропоную дізнатись із відео.

Простий запечений банановий десерт з медом та корицею.

Ще один варіант запікання.

Запечені банани з шоколадом.

Приготуйте ще й печені банани з сиром.