З таких корисних продуктів як банани та волоські горіхи можна легко приготувати дуже смачний, неймовірно ніжний та водночас дієтичний десерт. Покроково оформлений рецепт з фото саме такого бананового десерту я пропоную вашій увазі. Тож, сьогодні приготуємо запечені в духовці банани з волоськими горіхами під апетитною карамельною скоринкою. Спробуйте приготувати ці незвичайні дієтичні ласощі разом зі мною та побалувати домочадців смачним десертом і не пошкодуєте.
Інгредієнти: Банан, Вершкове масло, Волоський горіх, Лимонний сік, Цукор
Для приготування потрібні наступні продукти:
- 2 банани;
- 50 гр вершкового масла;
- сік з половинки лимона;
- 30 гр цукру-піску;
- 40 гр волоських горіхів.
Для запікання найкраще підходять достатньо дозрілі банани, при цьому, вони не повинні бути надто м’якими.
Обираючи на ринку волоські горіхи для десерту, віддайте перевагу лущеним. Адже, тільки в такому вигляді можна переконатися, що ядра не прілі, та навіть скуштувати на смак, щоб в десерт не потрапили прогірклі горішки.
Щоб отримати хрустку карамельну скоринку на бананах, не пожалкуйте для десерту натурального вершкового масла. Зі спредом чи маргарином смачної скоринки не вдасться досягти.
Як приготувати в духовці банани під карамельною скоринкою
Тож, перейдемо безпосередньо до процесу приготування десерту. Спочатку подрібнимо ядра горіхів. Можна зробити це за допомогою блендера (швидко та просто), можна розтовкти товкачиком в ступці чи розкачати на дошці качалкою.
Наступним кроком розтопимо вершкове масло в залізному (бажано з нержавіючої сталі) кухлику на повільному вогні. Уважно слідкуйте, щоб масло не закипіло, а лише дуже повільно розплавилося.
Для запікання бананів візьмемо невелику форму та змастимо її розтопленим маслом.
Банани звільняємо від шкірки.
Кожен банан з усіх боків збризкуємо соком лимона. Для цього лимон ріжемо навпіл та руками невеликими порціями вичавлюємо сік на банани.
Викладаємо фрукти в форму для запікання. З обох сторін змащуємо банани вершковим маслом за допомогою кулінарного пензлика.
Посипаємо поверхню фруктів цукром.
Далі, рівномірно посипаємо банани підготовленою горіховою крихтою.
Відправляємо форму для запікання з бананами в духову шафу та запікаємо на середньому вогні до утворення рум’яної карамельної скоринки. Процес карамелізації масляно-цукрової суміші, зазвичай, триває близько 15 хвилин.
Готовий банановий десерт з горіхово-карамельною скоринкою обережно викладаємо на блюдо та даємо злегка остигнути.
Смакувати смачні запечені банани можна і в теплому вигляді, і повністю охолодженими. Смакові якості десерту від цього не змінюються.
Я, зазвичай, подаю запечені з волоськими горіхами банани під хрусткою карамельною скоринкою так само, як вони і запікалися – ціленькими. Але, можна презентувати їх до столу і нарізаними на шматочки з додаванням сметани або збитих вершків.
Банани в духовці – відео-рецепти
Про інші способи запікання бананів у духовці пропоную дізнатись із відео.
Простий запечений банановий десерт з медом та корицею.
Ще один варіант запікання.
Запечені банани з шоколадом.
Приготуйте ще й печені банани з сиром.