Сьогодні хочу познайомити вас із популярною у Франції стравою – картоплею гратен. Це запечена в духовці картопля під сирним соусом. В соус додаються ще і вершки, грибний порошок та яйця. В цій смачній страві гармонійно поєднуються всі смаки: картоплі та грибів, ніжних вершків, яєць та сиру.
Використайте мій докладний, покроково оформлений рецепт з фото і у вас обов’язково вийде приготувати цей кулінарний картопляний шедевр, що родом із Франції.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Картопля, Сир, Сіль, Сухі гриби, Яйце
Кухня: Польська кухня, Французька кухня
Для приготування страви знадобляться:
- 500 гр картоплі;
- 200 мл вершків (будь-якої жирності);
- 2 курячих яйця;
- 30 гр твердого сиру;
- 1 ст. ложка грибного порошку;
- сіль – за смаком;
- вершкове масло – для змащування форми.
Зміст
Як приготувати картоплю в духовці у сирно-вершковому соусі
Готувати цю картоплю по-фрацузьки неймовірно просто. Секрет ніжності готової картоплі криється у головному компоненті – сирно-вершковому соусі. Необхідно просто залити часточки картоплі цім соусом та відправити страву в духовку на 40 хвилин запікатися. Цей час можна витратити на інші важливі страви.
Тож, займемося приготуванням смачного вершкового соусу для заливки. Для початку збиваємо виделкою яйця.
В отриману яєчну масу доливаємо порцію вершків, додаємо натертий твердий сир та грибний порошок. Можна придбати готовий порошок в магазині або використати домашні заготовки. Щоб зробити грибний порошок в домашніх умовах достатньо сушені гриби просто подрібнити в кавомолці. Завдяки грибному порошку вершковий соус набуває запаморочливого аромату. Залишається посолити його за смаком.
Тепер переходимо до картоплі. Очистимо та наріжемо її часточками, як показано на наступному фото. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо підготовлену картоплю.
Заливаємо шматочки картоплі приготованим вершковим соусом та ставимо форму в духовку.
Готується страва 40 хвилин при температурному режимі 190 градусів. Готова запечена картопелька виходить рум’яною, з апетитною скоринкою. Можете оцінити її вигляд на фото.
Завдяки вершкам смак у страви неймовірно ніжний, а божественний аромат просто не передати словами. Отже, щоб переконатися у цьому, вам доведеться самостійно приготувати запечену під вершково-сирним соусом картоплю. Впевнена, що вам сподобається!
Картопля Гратен – відео-рецепти
Про інші варіанти приготування запеченої картоплі з вершково-сирним соусом дізнайтесь з відео.
Сподіваюсь, що ви знайшли свій ідеальний варіант запікання картоплі по-фрацузьки – у вершковому соусі з сирною скоринкою. Всім смачного!