Запечена фарширована картопля – це проста, смачна та ситна страва. Вона чудово підходить для повсякденного меню. Ми пропонуємо рецепт картоплі з грибами та сиром. На приготування такої страви ви витратите небагато часу і отримаєте дуже смачну, ароматну та соковиту їжу.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гриби, Картопля, Плавлений сир, Ріпчаста цибуля, Сметана
Як приготувати картоплю фаршировану грибами
Спочатку треба зробити начинку. Для цього можна взяти свіжі, сушені або морожені гриби, ріпчасту цибулю і м’який плавлений сир в коробочці.
Дрібно нашаткуйте цибулю і обсмажте її на вершковому маслі.
Тим часом наріжте гриби, і коли цибуля стане рум’яною – додайте їх на пательню. До речі, якщо ви берете заморожені гриби – не розморожуйте їх. А якщо сушені – долийте в сковорідку воду, в якій їх замочували.
Гриби треба тушкувати, доки не випарується рідина.
Далі треба додати сир, кріп та трохи солі. Солити необхідно за смаком та зважаючи на солоність сиру.
Мішайте страву, доки сир рівномірно не змішається з усіма інгредієнтами. Ваша начинка готова, можна братися за картоплю.
Треба взяти довгасті картоплини, розрізати їх впоперек та дістати серединки так, щоб вийшли стаканчики.
Щоб вони краще стояли, можна трохи підрізати хвостики. Далі картоплю треба поставити на змащене олією деко. Самі картоплини посоліть та трохи змастіть олією всередині.
Після цього наповніть їх начинкою.
Далі накрийте деко зверху фольгою (тому треба брати те, яке має високі краї або ж форму для випікання) та поставте в духовку на 30-40 хвилин. Готовність картоплі перевіряйте за допомогою гострого ножа.
Коли картопля буде готова, приберіть фольгу та трохи підрум’яньте її на режимі “Гриль”.
Перед подачею страви присипте її кропом.
Ось така смачна картопля у вас вийде за цим рецептом.