Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Рибу в клярі можна не тільки смажити, а і запікати. Зараз ми розкажемо, як це зробити.Для приготування вам знадобиться декілька інгредієнтів, що є в кожному домі та рисовий кляр.

Отже, візьміть наступні продукти:

  • 1,2 кілограма свіжої риби;
  • 1 чайну ложку спецій для риби;
  • ½ чайної ложки морської солі;
  • 2 цибулини;
  • 1 порцію рисового кляру + дрібка розмарину;
  • 1 маленьке куряче яйце для змащування.

Як запекти рибу в клярі в духовці

Спочатку зробіть кляр. Потім почистіть рибу, якщо це не філе, добре помийте і поріжте на шматочки шириною 5-6 сантиметрів. Складіть їх в скляну форму, змастіть олією та з усіх боків посипте спеціями і сіллю.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Візьміть цибулю, поріжте її півкільцями, обсмажте на пательні, щоб вона стала золотою, і викладіть на рибу.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Розігрійте духовку до 180-ти градусів за Цельсієм та ввімкніть конвекцію (або просто лишіть дверцята причиненими).

Залийте рибу рисовим кляром і поставте в духовку на 30-35 хвилин.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Потім змастіть кляр збовтаним яйцем та випікайте страву ще 5-7 хвилин.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Ось і все, ваша нестандартна запіканка готова.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Можете викладати її на тарілки.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Така риба чудово смакує з овочами, картоплею та іншими гарнірами. Готуйте і насолоджуйтеся прекрасним смаком.