Рулька свиняча, запечена в духовці по-чеськи (Pečené vepřové koleno) – це чудова святкова страва, яка буде ідеальною прикрасою тематичного святкового столу. Вепрове коліно можна подавати як гарячим, так і холодним.
Інгредієнти: Бадьян, Вода, Гірчиця, Лавровий лист, Мед, Морква, Перець чорний горошком, Розмарин, Свинина, Сіль морська, Соєвий соус, Цибуля, Часник, Яблука
Кухня: Чеська кухня
Для приготування треба взяти наступні інгредієнти:
- Свіжа рулька (задня частина) – 2 штуки по 1,2 кілограма,
- Часник – 5-6 зубчиків,
- Лавровий лист – 5 штук,
- Гілочка розмарину – 1 штука,
- Цибуля – 1 штука,
- Чорний перець горошок – 8 штук,
- Морква – 2 штуки,
- Яблуко (кисле, або кисло солодке) – 2 штуки,
- Зірочка бадьяна (за бажанням) – 1 штука,
- Сіль – 1,5 столової ложки,
- Питна вода – 3,5 літра,
- Мед рідкий – 1 чайна ложка,
- Соєвий соус – 2,5 столової ложки,
- Гірчиця – ½ чайної ложки.
Як запекти рульку свинячу в духовці по-чеськи
Завжди беріть для приготування задню ногу, бо там менша кістка, а м’яса – більше.
Візьміть 4 зубчики часнику, поріжте на половинки, а якщо часник великий – на четвертинки, обмокніть в солі та начиніть ними рульки за допомогою гострого ножа.
Покладіть м’ясо в каструлю, додайте холодною водою, посипте перцем, розмарином і покладіть моркву.
Додайте інші спеції, овочі і фрукти. Доведіть бульйон до кипіння, зніміть пінку, накрийте кришкою і варіть на середньому вогні 45-50 хвилин. Пам’ятайте, що вода постійно повинна кипіти.
Тим часом приготуйте соус. Для цього змішайте мед, соєвий соус та гірчицю, щоб вийшла однорідна суміш. Якщо мед густий – розтопіть його на водяній бані або в мікрохвильовці.
Далі викладіть рульку, дайте їй стекти та обсушіть паперовим рушником, щоб соус потім не стікав з м’яса.
Добре обмажте рульку соусом та викладіть у форму, закриту фольгою. Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм, печіть страву 10-12 хвилин. Потім нанесіть другий шар соусу і запікайте ще 7-10 хвилин.
Ось і все, ароматна рулька готова.
Подавати рульку варто з молодою картоплею. Смачного!