Пряна, пікантна і така ароматна запечена картопля з сиром і вершковим маслом порадує смаком і подачею будь-якого гурмана! Смачний картопляний гарнір універсальний в подачі, поєднується з багатьма стравами, гострими соусами і пікантною аджикою. Особливо смачним виходить поєднання такої печеної картоплі і грибних страв. Одним словом, не знаєте як смачно приготувати картоплю на гарнір до свята – спробуйте зробити так, як я пропоную. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе швидко відтворити оригінальний смак і ніжний аромат картопляного гарніру у вас дома!
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелень, Картопля, Перець чорний мелений, Сир твердий, Сіль, Спеції
Складові:
- картопля – 4 шт.;
- сир твердий – 50 гр;
- спеції до картоплі;
- сіль за смаком;
- кріп – 10 гр;
- суміш перцем – щіпка;
- масло вершкове – 35 гр.
Як запекти картоплю з сиром у духовці смачно
Приготування почнемо, звичайно ж, з того, що підготуємо коренеплоди – вимиємо і очистимо. Далі, потрібно нарізати їх на половинки і присипати сумішшю перців і натерти сіллю за смаком.
Викласти картопляні половинки на фольгу, накрити другим шаром фольги і відправити в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати картоплю потрібно до повної м’якості – не менше сорока хвилин.
Тепер, приступимо до приготування сирної начинки для нашої страви. Для цього, потрібно натерти на крупній тертці улюблений твердий сир.
З’єднати його з дрібно порубаною зеленню (свіжою або замороженою), маслом і спеціями. Перемішати начинку і залишити настоюватися до моменту приготування картоплі.
Вийняти готові коренеплоди з духовки, розкрити фольгу і покрити картопляні половинки підготовленою начинкою з сиру, прянощів, масла та зелені. Тепер, запікати картоплю з сиром потрібно в розігрітій духовці до розплавлення сиру та потрібної вам рум’яності начинки.
Ароматний картопляний гарнір з маслом і сиром готовий! Рекомендується подавати його до столу гарячим, як то кажуть, з пилу, з жару! ?
Така печена картопля з сиром не просто корисна, а й відмінно поєднується з м’ясними та рибними закусками, а також, з легкими овочевими закусками та салатами.
Крім того, це відмінний варіант картопляного гарніру не тільки для повсякденного, але і для святкового меню. Блюдо дуже просте в приготуванні, але вирізняється вишуканими і тонкими смаковими якостями, гарно виглядає на столі, а його створення не займає багато часу. Всього-то годинка часу і запечена в духовці картопля готова до подачі!