Картопля – неймовірно поширений продукт. Її варять, смажать, запікають. Картоплю готують як удома, так і в мішленівських ресторанах. Ба більше, вона має лікувальні властивості та використовується як сировина для біопалива.
Інгредієнти: Болгарський перець, Картопля, Печериці, Рослинна олія, Сіль, Томатний сік
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом запеченої картоплі. Ця страва не дуже важка в приготуванні, проте вразить ваших гостей оригінальним смаком, який їй надає томатний соус. Навіть одне з оповідань відомого українського письменника Григора Тютюнника має назву “Печена картопля”.
Слідуйте моїм інструкціям та дізнайтесь усі секрети приготування цієї страви.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- печериці – 0,5 кг;
- болгарський перець – 2 шт.;
- томатний сік – 1 ст.;
- соняшникова олія – 0,5 ст.;
- сіль – 1 ч. л.
Як запекти картоплю з грибами в томатному соусі
Насамперед потрібно підготувати картоплю: очистити її, вимити та порізати на шматочки великого розміру.
Далі вимийте печериці та розріжте їх на 4 частини. Я не рекомендую різати гриби дрібніше, вони повинні відчуватись у страві.
Для приготування цієї страви найкраще підійде скляна форма. Її потрібно змазати олією. Це досить зручно робити силіконовим пензликом. Викладіть у форму скибочки картоплі, а потім покладіть на них підготовані печериці.
Інгредієнти посоліть. Якщо маєте бажання, можете додати до них щіпку запашного перцю або мускатного горіха. Ці спеції краще розкриють смаки страви. Перемішайте вміст форми ложкою.
Далі приготуємо томатний соус. Для цього візьмемо томатний сік і болгарський перець. Спочатку потрібно вимити перці, видалити з них насіння та подрібнити овочі в кухонному комбайні. Змішайте пюре з перців із томатним соком і залийте отриманою сумішшю картоплю й гриби.
Поставте форму з овочами в духовку та випікайте страву 1-1,5 годину. Готувати картоплю краще при температурі у 200 градусів. Під час запікання картопля протушкується в грибному соку. Це надасть страві неймовірного смаку та аромату. Коли овочі стануть м’якими, дістаньте форму з духовки та злегка остудіть.
Запечена з грибами картопля у томатному соусі готова! Страву можна подавати з м’ясом, рибою або овочами.
Картопля виходить дивовижною! Скуштувавши шматочок, ви будете приємно здивовані.
У такому виконанні картопля виходить ароматною та ніжною. Соковиті печериці лише підкреслюють і відтіняють її смак. Смачного!