Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Картопля – неймовірно поширений продукт. Її варять, смажать, запікають. Картоплю готують як удома, так і в мішленівських ресторанах. Ба більше, вона має лікувальні властивості та використовується як сировина для біопалива.

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом запеченої картоплі. Ця страва не дуже важка в приготуванні, проте вразить ваших гостей оригінальним смаком, який їй надає томатний соус. Навіть одне з оповідань відомого українського письменника Григора Тютюнника має назву “Печена картопля”.

Слідуйте моїм інструкціям та дізнайтесь усі секрети приготування цієї страви.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • печериці – 0,5 кг;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • томатний сік – 1 ст.;
  • соняшникова олія – 0,5 ст.;
  • сіль – 1 ч. л.

Як запекти картоплю з грибами в томатному соусі

Насамперед потрібно підготувати картоплю: очистити її, вимити та порізати на шматочки великого розміру.

Картопля з грибами запечений в духовці

Далі вимийте печериці та розріжте їх на 4 частини. Я не рекомендую різати гриби дрібніше, вони повинні відчуватись у страві.

Картопля з грибами запечений в духовці

Для приготування цієї страви найкраще підійде скляна форма. Її потрібно змазати олією. Це досить зручно робити силіконовим пензликом. Викладіть у форму скибочки картоплі, а потім покладіть на них підготовані печериці.

Картопля з грибами запечений в духовці

Інгредієнти посоліть. Якщо маєте бажання, можете додати до них щіпку запашного перцю або мускатного горіха. Ці спеції краще розкриють смаки страви. Перемішайте вміст форми ложкою.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Далі приготуємо томатний соус. Для цього візьмемо томатний сік і болгарський перець. Спочатку потрібно вимити перці, видалити з них насіння та подрібнити овочі в кухонному комбайні. Змішайте пюре з перців із томатним соком і залийте отриманою сумішшю картоплю й гриби.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Поставте форму з овочами в духовку та випікайте страву 1-1,5 годину. Готувати картоплю краще при температурі у 200 градусів. Під час запікання картопля протушкується в грибному соку. Це надасть страві неймовірного смаку та аромату. Коли овочі стануть м’якими, дістаньте форму з духовки та злегка остудіть.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Запечена з грибами картопля у томатному соусі готова! Страву можна подавати з м’ясом, рибою або овочами.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

Картопля виходить дивовижною! Скуштувавши шматочок, ви будете приємно здивовані.

Запечена картопля з грибами в томатному соусі

У такому виконанні картопля виходить ароматною та ніжною. Соковиті печериці лише підкреслюють і відтіняють її смак. Смачного!