Запечена картопля з грибами та ковбасою - смачна і швидка друга страва

Запечена картопля з грибами та ковбасою – смачна і швидка друга страва

Смачна і ароматна запечена картопля з грибами та ковбасою порадує багатогранністю ароматів і приємним смаком. Страва вкрай проста, бюджетна та швидка в приготуванні, її ароматом наповниться весь будинок! Картопля в духовці готується не більше години і стане хорошим варіантом для повсякденної вечері або недільного обіду. Експериментуйте з видами соусів і грибів, з сортами ковбасних виробів, а мій покроково оформлений рецепт з фото висвітлить основні принципи приготування!

Інгредієнти:

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

  • рослинна олія;
  • картопля – 500 гр;
  • ковбаса – 200 гр;
  • спеції – за смаком;
  • гриби – 100 гр;
  • сіль – за смаком;
  • цибуля – 3 шт.;
  • майонез або інший соус – за смаком.

Як приготувати картоплю з грибами і ковбасою в духовці

Насамперед потрібно очистити і вимити всі овочі.

Картоплю нарізати на досить тонкі часточки і гарненько натерти спеціями. Ідеальним вибором стане каррі, паприка або орегано.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Подрібнити кружечками цибулю і товстими слайсами печериці.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Обсмажити компоненти на рослинній олії.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Подрібнити тонкими кружечками копчену ковбасу. Можна брати салямі, шинку або курячу, головне, щоб вам було смачно.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Першим шаром запіканки викласти часточки картоплі і рівномірно розподілити овоч по формі. Покрити її кружечками ковбаси.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Викласти обжарку з грибів і цибулі, за бажанням, додати смачну і ароматну зелень.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Полити страву майонезом або будь-яким іншим аналогічним соусом. Замість соусу можна використовувати сметану. Накрити форму для запікання кришкою або фольгою. Надіслати в розігріту духову шафу на 45 хвилин при температурі від 180 градусів.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Перед тим, як вийняти запечену страву з духовки, дати їй зарум’яниться без кришки. На це достатньо і 5 хвилин. Картопляна запіканка з грибами і ковбасою готова!

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Залишається просто розкласти по тарілках.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Подавати до столу зі свіжими або консервованими овочами і/або салатами.

Картопляна запіканка з салямі і грибами - смачний і ситний гарнір

Запечена картопля з грибами – відео-рецепт

Освоїти інші варіанти того, як просто і смачно можна приготувати запечену картоплю з грибами в духовці нам допоможуть кулінарні ютуб-блогери.

Спробуйте запекти картоплю з печерицями в рукаві.

Наступний автор пропонує готувати сьогоднішню страву порційно і в фользі. Дуже смачно і оригінально виходить.

І ще один простий і швидкий рецепт приготування картоплі з грибами в духовці.

Дуже оригінальна і не менш смачна страва вийде у вас, якщо скористаєтеся цим відео-рецептом. Печериці в духовці виходять просто чудовими, а від готової запеченої картоплі, що полити цибульно-часниковим соусом, просто не можливо відірватися.

Смачна і ситна картопля з грибами запечена в духовці стане рятівницею в будь-який час року. Це яскравий приклад того, як з простих і доступних інгредієнтів можна приготувати ситну і смачна страву за лічені хвилини!