Смачна і ароматна запечена картопля з грибами та ковбасою порадує багатогранністю ароматів і приємним смаком. Страва вкрай проста, бюджетна та швидка в приготуванні, її ароматом наповниться весь будинок! Картопля в духовці готується не більше години і стане хорошим варіантом для повсякденної вечері або недільного обіду. Експериментуйте з видами соусів і грибів, з сортами ковбасних виробів, а мій покроково оформлений рецепт з фото висвітлить основні принципи приготування!
Інгредієнти: Гриби, Картопля, Ковбаса, Майонез, Олія рослинна, Спеції, Цибуля
Інгредієнти:
- рослинна олія;
- картопля – 500 гр;
- ковбаса – 200 гр;
- спеції – за смаком;
- гриби – 100 гр;
- сіль – за смаком;
- цибуля – 3 шт.;
- майонез або інший соус – за смаком.
Зміст
Як приготувати картоплю з грибами і ковбасою в духовці
Насамперед потрібно очистити і вимити всі овочі.
Картоплю нарізати на досить тонкі часточки і гарненько натерти спеціями. Ідеальним вибором стане каррі, паприка або орегано.
Подрібнити кружечками цибулю і товстими слайсами печериці.
Обсмажити компоненти на рослинній олії.
Подрібнити тонкими кружечками копчену ковбасу. Можна брати салямі, шинку або курячу, головне, щоб вам було смачно.
Першим шаром запіканки викласти часточки картоплі і рівномірно розподілити овоч по формі. Покрити її кружечками ковбаси.
Викласти обжарку з грибів і цибулі, за бажанням, додати смачну і ароматну зелень.
Полити страву майонезом або будь-яким іншим аналогічним соусом. Замість соусу можна використовувати сметану. Накрити форму для запікання кришкою або фольгою. Надіслати в розігріту духову шафу на 45 хвилин при температурі від 180 градусів.
Перед тим, як вийняти запечену страву з духовки, дати їй зарум’яниться без кришки. На це достатньо і 5 хвилин. Картопляна запіканка з грибами і ковбасою готова!
Залишається просто розкласти по тарілках.
Подавати до столу зі свіжими або консервованими овочами і/або салатами.
Запечена картопля з грибами – відео-рецепт
Освоїти інші варіанти того, як просто і смачно можна приготувати запечену картоплю з грибами в духовці нам допоможуть кулінарні ютуб-блогери.
Спробуйте запекти картоплю з печерицями в рукаві.
Наступний автор пропонує готувати сьогоднішню страву порційно і в фользі. Дуже смачно і оригінально виходить.
І ще один простий і швидкий рецепт приготування картоплі з грибами в духовці.
Дуже оригінальна і не менш смачна страва вийде у вас, якщо скористаєтеся цим відео-рецептом. Печериці в духовці виходять просто чудовими, а від готової запеченої картоплі, що полити цибульно-часниковим соусом, просто не можливо відірватися.
Смачна і ситна картопля з грибами запечена в духовці стане рятівницею в будь-який час року. Це яскравий приклад того, як з простих і доступних інгредієнтів можна приготувати ситну і смачна страву за лічені хвилини!