Навіть якщо випічка не ваш “коник”, пиріг, який я пропоную приготувати у цьому рецепті у вас точно вийде!
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Майонез, Рибна консерва, Рослинна олія, Сіль, Сметана, Сода, Цибуля, Яйце
У своєму покроковому рецепті з фото я розповім як приготувати заливний пиріг на сметані та майонезі. Виходить не лише смачна, а й досить красива випічка.
Як приготувати заливний пиріг з рибною консервою і картоплею
Для начинки беремо консервовану скумбрію.
Добряче розминаємо скумбрію у тарілці виделкою.
Дрібно поріжте невелику цибулину.
Далі потрібно натерти середню картоплину на крупній тертці.
Наступний етап – приготування тіста для заливного пирога.
У глибокій мисці змішуємо по 200 г сметани й майонезу, додаємо 4 ст. ложки борошна й 1 куряче яйце, а також по дрібці солі та соди. Усе ретельно перемішуємо. За густотою тісто має вийти, як на фото. Воно не повинне бути сильно рідким.
У змащену олією форму для запікання виливаємо половину тіста, а зверху викладаємо начинку в декілька шарів. Першим буде картопля.
Далі – цибуля та риба.
Заливаємо начинку другою половиною тіста.
Розподіліть начинку рівномірно, щоб вона була повністю під тістом.
Розігріваємо духовку до 200° С і випікаємо пиріг протягом 40 хвилин. Для того, щоб пиріг не опав, не відчиняйте дверцята духовки протягом перших 20 хвилин. Перевіряти готовність пирога можна десь через пів години після початку приготування, однак, як показує практика, цей пиріг буде повністю готовий рівно через 40 хвилин.
Дочекайтеся поки пиріг трохи охолоне й викладіть його на деко чи плоску тарілку.
Готовий пиріг можна порізати на шматочки й кликати родину до столу. Я переконана, що цей простий у приготуванні заливний пиріг з картоплею та консервованою рибою дуже сподобається і вам, і вашим рідним. Смачного!