За цим рецептом кожна господиня легко приготує надзвичайно духмяний та смачний пиріг з фаршем, а якщо точніше, з соковитими м’ясними кульками всередині та золотавою скоринкою з сиру. Пиріг простий у приготуванні, а на смак він схожий на закриту піцу з м’ясною начинкою. А випечений у мультиварці, він завжди виходить бездоганний: пишний та чудовий на смак. У приготуванні заливного пирога Вам допоможуть покроково зроблені фото.
Інгредієнти: Борошно, Майонез, Морква, Перець чорний мелений, Сир, Сіль, Сметана, Сода, Фарш свинячий, Яйце
Нам знадобляться такі продукти:
- сметана – 130 гр.;
- майонез – 130 гр.;
- морква – 100 гр.;
- сир «Голландський» – 170 гр.;
- фарш свинячий – 350 гр.;
- сіль, перець – за смаком;
- сода – 1/2 ч. л.;
- борошно – 300 гр.;
- яйця – 2 шт.
Як приготувати пиріг з фаршем в мультиварці
Спершу приступимо до приготування тіста. У глибокій мисці потрібно добре змішати сметану, майонез, яйця та соду.
Далі у суміш всипаємо просіяне борошно. Не забувайте, що ми готуємо заливний пиріг, тож тісто має бути такої консистенції, як на оладки.
Сиру моркву очищаємо від шкірки та натираємо на середній тертці.
До фаршу додаємо натерту морквину, солимо та перчимо, мокрими руками формуємо з нього кульки, розміром як горіх.
Натираємо на великій тертці твердий сир.
Тепер нам потрібно вирізати з вощеного паперу дві довгі смужки, та укласти їх хрест-навхрест у чашу мультиварки. Смужки змащуємо олією. Як це зробила я, видно на фото.
Це робимо для того, щоб після випічки можна було легко витягти пиріг з чаші за допомогою пергаментних смужок.
Спочатку у чашу мультиварки виливаємо тісто.
Далі на тісто викладаємо кульки з фаршу та моркви. Усе щедро засипаємо шаром натертого сиру. На фото показано, якої висоти повинен бути шар сиру.
Включаємо у мультиварці режим «Випічка» або «Тушкування» та випікаємо одну годину. За цей час заливний пиріг повністю пропечеться.
Коли випічка вже готова, беремо руками кінці смужок пергаменту, обережно перекладаємо пиріг на блюдо і, злегка притримуючи його зверху рукою, висмикуємо смужки з-під пирога. Ось який красень вийшов.
Та потрібно зачекати, доки апетитний пиріг з м’ясною начинкою та рум’яною сирною скориночкою трохи охолоне. Беремо тонкий гострий ніж та нарізаємо наш пиріг, приготований нашвидкуруч. Ріжемо обережно, щоб не порушити шар сиру і він не «поїхав» за ножем.