Заливний м’ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

За цим рецептом кожна господиня легко приготує надзвичайно духмяний та смачний пиріг з фаршем, а якщо точніше, з соковитими м’ясними кульками всередині та золотавою скоринкою з сиру. Пиріг простий у приготуванні, а на смак він схожий на закриту піцу з м’ясною начинкою. А випечений у мультиварці, він завжди виходить бездоганний: пишний та чудовий на смак. У приготуванні заливного пирога Вам допоможуть покроково зроблені фото.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Нам знадобляться такі продукти:

  • сметана – 130 гр.;
  • майонез – 130 гр.;
  • морква – 100 гр.;
  • сир «Голландський» – 170 гр.;
  • фарш свинячий – 350 гр.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • сода – 1/2 ч. л.;
  • борошно – 300 гр.;
  • яйця – 2 шт.

Як приготувати пиріг з фаршем в мультиварці

Спершу приступимо до приготування тіста. У глибокій мисці потрібно добре змішати сметану, майонез, яйця та соду.

Тісто для заливного пирога в мультиварці

Далі у суміш всипаємо просіяне борошно. Не забувайте, що ми готуємо заливний пиріг, тож тісто має бути такої консистенції, як на оладки.

Тісто для заливного пирога в мультиварці

Сиру моркву очищаємо від шкірки та натираємо на середній тертці.

Начинка з фаршу для пирога

До фаршу додаємо натерту морквину, солимо та перчимо, мокрими руками формуємо з нього кульки, розміром як горіх.

Начинка з фаршу для пирога

Натираємо на великій тертці твердий сир.

Тепер нам потрібно вирізати з вощеного паперу дві довгі смужки, та укласти їх хрест-навхрест у чашу мультиварки. Смужки змащуємо олією. Як це зробила я, видно на фото.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Це робимо для того, щоб після випічки можна було легко витягти пиріг з чаші за допомогою пергаментних смужок.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Спочатку у чашу мультиварки виливаємо тісто.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Далі на тісто викладаємо кульки з фаршу та моркви. Усе щедро засипаємо шаром натертого сиру. На фото показано, якої висоти повинен бути шар сиру.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Включаємо у мультиварці режим «Випічка» або «Тушкування» та випікаємо одну годину. За цей час заливний пиріг повністю пропечеться.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Коли випічка вже готова, беремо руками кінці смужок пергаменту, обережно перекладаємо пиріг на блюдо і, злегка притримуючи його зверху рукою, висмикуємо смужки з-під пирога. Ось який красень вийшов.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку

Та потрібно зачекати, доки апетитний пиріг з м’ясною начинкою та рум’яною сирною скориночкою трохи охолоне. Беремо тонкий гострий ніж та нарізаємо наш пиріг, приготований нашвидкуруч. Ріжемо обережно, щоб не порушити шар сиру і він не «поїхав» за ножем.

Заливний м'ясний пиріг в мультиварці на швидку руку