Хто ж відмовиться поласувати пишними та апетитними оладками? В нашій родині таких точно не знайдеш, всі мої домочадці полюбляють цю випічку. Тому я регулярно намагаюся поповнити родинну кулінарну скарбничку новим оригінальним рецептом оладок. Пропоную і вам спробувати сьогодні один із них – закусочні оладки без борошна, лише з крабових паличок і плавленого сиру. При бажанні, таку страву можна називати і крабовими котлетами, але, хіба у назві справа?! Головне, що рецепт неймовірно простий, а результат – неймовірно смачний. Отже, на зволікайте, а скоріше готуйте та куштуйте закусочні оладки з крабових паличок з сиром, а мій покроково оформлений рецепт з фото вам допоможе в цьому.
Інгредієнти: Крабові палички, Рослинна олія, Сир плавлений, Сметана, Сода, Часник, Яйце
Компоненти для тіста:
- 350 гр крабових паличок;
- один плавлений сирок;
- 2 яйця;
- 1-2 головки часнику;
- щіпка соди;
- 100 мл сметани;
- рослинна олія для смаження.
Для приготування нашої страви раджу взяти охолоджені крабові палички. Якщо використати заморожені, тісто може вийти надто водянистим за рахунок розтавання рідини і оладки будуть розпадатися.
Для зручності обираємо плавлений сир більш твердої консистенції такий, як «Голландський» чи «Дружба». Використання, наприклад, м’якого «Вершкового» сиру зробить його подрібнення дещо проблематичним, через налипання його на ножі блендера.
Ще маленька хитрість: беремо кислувату сметану, щоб оладки вийшли більш пухкими.
Як приготувати крабові оладки на сметані та сирі
Для початку, очищуємо часник та подрібнюємо його ножем або вичавлюємо через прес.
Позбавляємося обгорток на крабових паличках та плавленому сирі.
Скористаємося блендером для подрібнення паличок.
Після цього, аналогічно подрібнюємо сирок.
В глибокій мисці поєднуємо всі компоненти тіста.
Ложкою ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси. Тісто виходить достатньо густим, тому, додавати борошно немає потреби.
Як ви, мабуть, помітили в списку компонентів немає солі. Крабові палички та плавлений сирок достатньо солоні самі по собі, завдяки чому, готові оладки виходять в міру солоними.
Коли тісто готове, то залишається лише обсмажити оладки. На сковороді розігріваємо олію та викладаємо порції тіста ложкою, формуємо коржики потрібної форми та товщини.
Обсмажуємо оладки з обох боків на середньому вогні до появи золотистої скоринки. В мене на це йде приблизно 3-4 хвилини.
При обсмажуванні оладки з крабових паличок достатньо сильно вбирають у себе олію. Тим, хто не любить занадто жирне, рекомендую знімати готові коржики спочатку на паперовий рушник.
Ось такі апетитні та рум’яні несолодкі закусочні млинці у нас вийшли із суміші крабових паличок та плавленого сиру.
Від неймовірного аромату страви аж слинка тече! Тож скоріше перекладайте запашну і смачну закуску на тарілку та несіть до столу.
Традиційно пропоную фото готової оладки в розломі, щоб ви мали змогу переконатися, яку пишну та водночас щільну структуру вони мають.
Як варіант, можна подати закусочні крабові оладки з маринованими огірочками.
Смакуйте на здоров’я! Сподіваюся, що спробувавши хоч раз цю смачну та цікаву закуску, ви полюбите її та будете регулярно пригощати нею себе та рідних.
Оладки з крабових паличок – відео-рецепт
Автор каналу “Світлана Чернова” каже, що якщо хочеться скуштувати чогось новенького і смачненького, то приготуйте ці оладки-котлетки їх крабових паличок.
Зауважу, що цей відео-рецепт від ютуб-каналу “Обіду бути” містить і муку. Отже, маєте альтернативу. 🙂
Автор наступного рецепту пропонує зовсім інший варіант складових.