Неможливо описати всю смакову палітру домашніх млинців, що печуть наши жіночки. Сказати, що це смакота – це нічого не сказати. Сьогодні хочу розповісти як приготувати несолодкі закусочні млинці з сиром, яйцем та зеленою цибулею у тісті. Російською ця страва зветься – блины с припеком. Нажаль, не знаю як це має звучати на українській мові, але це просто казково смачно і приносить їдокам подвійну насолоду. Справжнє свято живота! 🙂
Інгредієнти: Борошно, Вершкове масло, Зелена цибуля, Молоко, Олія рослинна, Сир, Сіль, Сода, Цукор, Яйце
Не слід думати, що спекти такі млинці можуть тільки досвідчені кулінарки. Головне, мати бажання і просто виконувати всі приписи рецепта. Мої покроково викладені рекомендації з фото будуть гарною наочною підмогою при приготуванні цієї страви.
Що треба для тіста:
- молоко – 1 склянка;
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 100 гр;
- цукор – 1 чайн. ложка;
- сіль – 1/4 чайн. ложки;
- сода – 1/4 чайн. ложки;
- рослинна олія – 1 стол. ложка;
- масло вершкове – 30 гр для змазування млинців.
Начинки для додавання у тісто:
- сир твердий – 20 гр;
- яйце варене – 1 шт.;
- зелена цибуля – 2-3 стебла.
Як зробити закусочні млинці з сиром, яйцем та зеленою цибулею у тісті
Заведемо тісто на молоці, використовуючи інгредієнти, задані в рецепті. Спершу, гріємо трохи молоко і в ньому розводимо яйце.
Потім, підсипає цукор, солимо і додаємо борошно в просіяному вигляді. На борошно посипаємо соду і тісто збиваємо до однорідності.
У тісто для млинців перед самою випічкою підливаємо соняшникову олію в кількості, зазначеній в рецепті. На фото видно яким за структурою вийшло моє тісто, з якого я буду смажити, так звані, бліни с припеком.
Поки тісто “відпочиває”, нам потрібно виконати ще деякі підготовчі роботи.
Розтопити шматочок вершкового масла для просочування ним готових млинців.
Ну і, звичайно ж, зробити наповнювач до тіста. Наш рецепт такої начинки дуже простий: на тертці натираємо твердий сир, відварене яйце подрібнюємо кубиками і ріжемо дрібненько зелену цибульку. Ось що у вас має вийти.
За всіма правилами, такий “припек” чи то начинку викладають на шар рідкого тіста, коли блін вже смажиться на сковороді. Після того як перша сторона підрум’яниться, його перекладають на протилежний бік і він підсмажується вже на тому боці де є начинка.
Я трохи відійшла від цих стандартів і смажу млинці по-своєму, а саме: перемішую всі інгредієнти разом з готовим млинцевим тістом. Це треба зробити безпосередньо перед тим, як вже починаєте пекти млинці.
Перед тим як порцію тіста на розігріту сковороду, змащуємо її скибочкою сала або цибулиною, опущеною в рослинну олію. Потім, наливаємо порцію нашого тіста з домішками та розподіляємо його рівномірно по сковороді.
Як млинець “схопиться”, перекидаємо його на інший бік і обсмажуємо і з того боку.
Рум’яну страву складаємо стопкою і змащуємо розтопленим маслом.
Спробуйте спекти самі і ви переконайтеся, що приготувати смачні закусочні млинці з сиром, яйцем та зеленою цибулею у тісті готувати просто, якщо дотримуватися рецепту і знати всі тонкощі приготування. Казково смачні, ситні і пухкі млинці з домішками у тісті стануть прикрасою столу на будь-яке свято, а не тільки на Масляну .
Такими несолодкими млинцями слід ласувати прямо з печі. Можете подати до них сметану, ряжанку, пряжене молоко чи ваш улюблений соус. Буде дуже смачно! ?