Закритий дріжджовий пиріг з картоплею та грибами

Смачний закритий пиріг з грибами – ідеальна страва для тих, хто любить випічку та грибочки. В пиріг можна класи як свіжі гриби, так і заморожені. Тому його легко приготувати в будь-яку пору року. Для приготування варто взяти універсальне дріжджове тісто, яке підходить і для солодкої, і для звичайної випічки. Різниця лише в наявності цукру. Отже, для смачного пирога з грибами треба взяти:

  • дріжджове тісто – 700-800 грамів;
  • цибуля – 3-4 штуки;
  • картопля – 5-7 штук;
  • білі гриби – 200 грамів;
  • вершкове масло – 10 грамів;
  • сіль;
  • соняшникова олія;
  • чорний мелений перець.

Пиріг з білими грибами і картоплею

Як приготувати пиріг з картоплею і грибами з дріжджового тіста

Спочатку замісіть тісто за рецептом універсального дріжджового тіста для пирогів.

І доки тісто піднімається, готуйте начинку. Візьміть картоплю та цибулю, почистіть. Картоплю поріжте тонкими кружальцями, як на фотографії.

Пиріг з білими грибами

Далі наріжте кільцями цибулю.

Тепер прийшов час підготувати гриби. Свіжі грибочки треба почистити, помити та відварити протягом 10-ти хвилин. До речі, грибний бульйон, який лишиться після них, можна використовувати для супу, соусу або підливи. Якщо ж у вас заморожені гриби, то їх треба тільки помити, а от варити не обов’язково.

Пиріг з білими грибами

Далі начинку необхідно підсолити, поперчити та трохи полити олією.

Після цього візьміть тісто та розділіть його на дві третини і одну третину. Більшу частину викладіть в деко, змащене олією, і прямо там розкатайте.

Пиріг з білими грибами

На тісто покладіть начинку.

Закритий дріжджовий пиріг з картоплею, грибами і цибулею

Візьміть другу частину тіста, також розкатайте і покладіть зверху на начинку та защіпіть краї.

Пиріг з білими грибами

В центрі обов’язково зробіть дірочку для виходу пари. Також можна прикрасити пиріг квіточками чи бантами з тіста.

Тепер лишилося змастити пиріг збитим яйцем та відправити його на 60 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів за Цельсієм.

Готовий пиріг буде мати гарну золоту скоринку, а його начинка стане м’якою і соковитою.

Закритий дріжджовий пиріг з картоплею, грибами і цибулею

Витягніть пиріг з духовки, змастіть шматочком вершкового масла та дайте йому охолонути.

Коли він буде трохи теплим – розріжте випічку на порційні шматочки та можете подавати до столу.

Закритий дріжджовий пиріг з картоплею, грибами і цибулею

Такий пиріг точно всім сподобається, адже він неймовірно ароматний, ніжний та соковитий.