Смачний закритий пиріг з грибами – ідеальна страва для тих, хто любить випічку та грибочки. В пиріг можна класи як свіжі гриби, так і заморожені. Тому його легко приготувати в будь-яку пору року. Для приготування варто взяти універсальне дріжджове тісто, яке підходить і для солодкої, і для звичайної випічки. Різниця лише в наявності цукру. Отже, для смачного пирога з грибами треба взяти:
Інгредієнти: Білі гриби, Вершкове масло, Дріжджове тісто, Картопля, Перець чорний мелений, Сіль, Соняшникова олія, Цибуля, Яйце
Кухня: Російська кухня
- дріжджове тісто – 700-800 грамів;
- цибуля – 3-4 штуки;
- картопля – 5-7 штук;
- білі гриби – 200 грамів;
- вершкове масло – 10 грамів;
- сіль;
- соняшникова олія;
- чорний мелений перець.
Як приготувати пиріг з картоплею і грибами з дріжджового тіста
Спочатку замісіть тісто за рецептом універсального дріжджового тіста для пирогів.
І доки тісто піднімається, готуйте начинку. Візьміть картоплю та цибулю, почистіть. Картоплю поріжте тонкими кружальцями, як на фотографії.
Далі наріжте кільцями цибулю.
Тепер прийшов час підготувати гриби. Свіжі грибочки треба почистити, помити та відварити протягом 10-ти хвилин. До речі, грибний бульйон, який лишиться після них, можна використовувати для супу, соусу або підливи. Якщо ж у вас заморожені гриби, то їх треба тільки помити, а от варити не обов’язково.
Далі начинку необхідно підсолити, поперчити та трохи полити олією.
Після цього візьміть тісто та розділіть його на дві третини і одну третину. Більшу частину викладіть в деко, змащене олією, і прямо там розкатайте.
На тісто покладіть начинку.
Візьміть другу частину тіста, також розкатайте і покладіть зверху на начинку та защіпіть краї.
В центрі обов’язково зробіть дірочку для виходу пари. Також можна прикрасити пиріг квіточками чи бантами з тіста.
Тепер лишилося змастити пиріг збитим яйцем та відправити його на 60 хвилин в духовку, розігріту до 200 градусів за Цельсієм.
Готовий пиріг буде мати гарну золоту скоринку, а його начинка стане м’якою і соковитою.
Витягніть пиріг з духовки, змастіть шматочком вершкового масла та дайте йому охолонути.
Коли він буде трохи теплим – розріжте випічку на порційні шматочки та можете подавати до столу.
Такий пиріг точно всім сподобається, адже він неймовірно ароматний, ніжний та соковитий.