Юшка з голови щуки - класичний рецепт в домашніх умовах

Юшка з голови щуки – класичний рецепт в домашніх умовах

Щука – риба, безумовно, дуже смачна. З неї можна приготувати безліч вишуканих страв. Наприклад, фаршировану щука, котлети з щуки, тушковану з овочами, холодець з щуки, просто посмажити і т.п. На приготування перелічених страв потрібно, як правило, тулуб риби. Але і голови щуки викидати не поспішайте. З неї вийде, просто, чудова юшка або рибний суп. Наш сьогоднішній гастрономічний варіант класичний і найпростіший – популярний рибний суп, відомий усім під назвою юшка, варимо з використанням овочів і свіжої зелені. Також, можна його варити, додатково поклавши в юшку для насиченості пшоно або рис. Але то буде інший рецепт. Сьогодні у нас класична юшка з голови щуки. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам легко освоїти приготування.

Складові:

  • голова щуча – 1 шт.;
  • картопля – 3-5 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля-ріпка – 0,5 шт.;
  • сіль – на свій смак;
  • лавровий листок – 1 шт.;
  • зелень будь-яка – 3 гілочки;
  • вода – 2 л;
  • перець горошком – 3 або 4 шт.

Як зварити юшку з голови щуки в домашніх умовах смачно

Приготування страви із замороженої голови щуки почнемо з того, що, щучі голови промиваємо (розморожувати не потрібно), перекладаємо в відповідну тару (каструлю) і заливаємо водою. Ставимо варитися, додавши в каструлю лаврушечку, перець горошком і половинку цибулини. Варимо риб’ячий бульйон до готовності. За часом це до години. Приготовлений бульйон зціджуємо, використовуючи дрібне сито або ж марлю.

Класична вуха з голови щуки в домашніх умовах

Поки бульйон вариться, підготуємо овочі для юшки. Нарізаємо очищені бульби картоплі в формі середніх кубиків або брусків. Відправляємо картопляну нарізку в киплячий риб’ячий бульйон.

Класична вуха з голови щуки в домашніх умовах

Морквину для першої страви подрібнити тонкою соломкою і теж переправити до каструлі. Підсипаємо солі та варимо до повної готовності овочів.

Класична вуха з голови щуки в домашніх умовах

Промиваємо свіжу зелень, подрібнюємо її на кухонній дошці. Зелену нарізку вводимо у щучью юшку за пару хвилин до завершення варіння. За бажанням, приправте готову першу страву улюбленими спеціями.

Класична вуха з голови щуки в домашніх умовах

Готова проста і дуже смачна юшка з голови щуки розливається по порціях гарячої. Відварені голови, любителям поласувати ними, можна подати в окремій тарілці.

Класична вуха з голови щуки в домашніх умовах

Смачна перша страва – юшка з голови щуки – відмінно урізноманітнить ваш обідній перекус. Особливо стане у нагоді цей рецепт юшки під час посту. Як бачите, приготувати такий риб’ячий суп можна просто, без зайвих продуктових витрат.

Пригощаємося на здоров’я! 🙂