Хочу поділитися сімейним рецептом швидкого в приготуванні і смачного тортика. Він дістався мені від прабабусі, а їй розповіла його єврейська дівчина, яку вона приховувала від німців. Рецепт дуже простий, а торт виходить смачний, гарно виглядає при подачі на стіл, бо вже розділений на порції. Як приготувати такий єврейський торт з вишнею, горіхами та шоколадною глазур’ю демонструє покроково описала в рецепті з фото.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вишні, Горіхи, Оцет, Харчова сода, Цукор, Яйце
Складові:
- 1 скл. борошна пшеничного;
- 1 скл. вишень без кісточки (свіжих або консервованих);
- 1 скл. волоських горіхів;
- 3 курячих яйця;
- 1 скл. цукру;
- 1 ч.л. соди;
- столовий оцет.
Як спекти торт з вишнею та горіхами під шоколадною глазур’ю
Щоб приготувати цей простий десерт, спочатку потрібно підсушити в духовці волоські горіхи і подрібнити їх в ступці або качалкою. Вишні викласти на друшляк, щоб прибрати сироп. Це все підготовчі роботи, а тепер, потрібно зробити тісто.
Яйця треба змішати до отримання однорідної маси та збивати їх з цукром близько 5 хвилин. Кількома порціями слід додати до суміші борошно і все ретельно перемішати.
Висипати горіхи і вишні до тіста. Рівномірно розподілити їх по всій масі.
Ложку соди погасити оцтом. При додаванні гашеної соди, тісто стає схожим на густу сметану. Акуратно перемішуємо гашену соду з тістом.
Деко змастити маслом і посипати борошном або манною крупою. Вилити в нього тісто і рівномірно розподілити.
Випікати будемо в духовці один корж при температурі 1800С 40 хвилин. Перевірити корж на готовність треба зубочисткою або сірником, які повинні залишитись сухими після занурення у випічку. Готовий пиріг дістати з духовки, дати охолонути пару хвилин і вийняти з форми.
Залишилося розрізати торт на рівні шматки та зварити шоколад.
Для цього, спочатку потрібно ретельно змішати цукор і какао, щоб не було грудок. Додати 60 мл молока і уварювати до густоти сметани.
Полити таким гарячим шоколадом кожен шматочок і можна подавати.
Завершуючи рецепт торта зауважу, що його не дарма названо “Єврейський”. Виходячи зі своїх смакових переваг або наявних продуктів, вишні можна замінити на родзинки, а горіхи можна взяти будь-які: арахіс, кешью, фундук.
Готуючи смачний єврейський торт з вишнею та горіхами під шоколадною глазур’ю можна не витрачати час на приготування шоколаду, а просто розтопити вже готовий кондитерський. Ще одна перевага такого десерту в тому, що його можна подавати як з ще гарячим шоколадом, так і з вже застиглим.
Відео-рецепт єврейського торта чи то пирога з яблуками та горіхами. Технологія приготування рідкого тіста відрізняється від запропонованого у текстовому рецепті, але теж все робиться дуже просто.