Презентована сьогодні ізраїльська або єврейська шакшука стане хорошим варіантом гарячої закуски або повноцінною другою стравою для будь-якого, в тому числі і для пісного, меню. Смачна, яскрава і дуже ароматна єврейська яєчня шакшука буде готова всього за 15 хвилин. Склад продуктів і смакові якості дозволять подати її до будь-якої основної страви, до сирних та м’ясних нарізок. Відмінно доповнять таку яєчню з помідорами і цибулею пікантні компоненти, такі, як оливки, каперси, маслини і навіть мариновані грибочки. Як готується ізраїльська яєчня шакшука демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото
Інгредієнти: Перець чорний мелений, Сіль, Спеції, Томати, Томатний сік, Цибуля, Яйця
Кухня: Єврейська кухня
Складові:
- яйця – 2 шт.;
- томатний сік – 100 мл;
- томати – 1 шт.;
- цибуля – 3 шт.;
- сіль – за смаком;
- спеції – за смаком;
- перець чорний – за смаком.
Як приготувати єврейську яєчню шакшуку в домашніх умовах
Починаємо приготування з підготовки овочів. Спершу варто вимити томати і очищену цибулю, після чого, можемо подрібнити на тонкі пластинки цибулю.
Подрібнити на невеликі кубики соковиті і м’ясисті томати.
Пасерувати цибулю до повної прозорості на олії.
Додати томати і довести їх до м’якості.
Влити томатний сік і довести весь соус до бажаної густоти.
Як тільки томатна підлива загусне, саме час вбити яйця.
Довести яйця в томатному соусі до бажаної готовності. Тепер можна подавати страву шакшука до столу!
Перш ніж подати, можна посипати зеленню або ж доповнити скибочками сиру сулугуні або бринзою.
Ароматна єврейська яєчня шакшука стане ідеальним варіантом не тільки для ситного і корисного сніданку. Рецепт стане у нагоді і для приготування вечері. Адже страва досить проста, дуже швидка в приготуванні і гармонійна у смаку.
Мої домашні люблять коли я до такої єврейської шакшуки подаю легкий овочевий салат та нарізаний шматочками м’який сир, або котлети чи відбивні. Смачного!