Єврейська яєчня шакшука - ідеальна страва на сніданок чи вечерю

Єврейська яєчня шакшука – ідеальна страва на сніданок чи вечерю

Презентована сьогодні ізраїльська або єврейська шакшука стане хорошим варіантом гарячої закуски або повноцінною другою стравою для будь-якого, в тому числі і для пісного, меню. Смачна, яскрава і дуже ароматна єврейська яєчня шакшука буде готова всього за 15 хвилин. Склад продуктів і смакові якості дозволять подати її до будь-якої основної страви, до сирних та м’ясних нарізок. Відмінно доповнять таку яєчню з помідорами і цибулею пікантні компоненти, такі, як оливки, каперси, маслини і навіть мариновані грибочки. Як готується ізраїльська яєчня шакшука демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото

Складові:

Блюдо шакшука класичний рецепт

  • яйця – 2 шт.;
  • томатний сік – 100 мл;
  • томати – 1 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • спеції – за смаком;
  • перець чорний – за смаком.

Як приготувати єврейську яєчню шакшуку в домашніх умовах

Починаємо приготування з підготовки овочів. Спершу варто вимити томати і очищену цибулю, після чого, можемо подрібнити на тонкі пластинки цибулю.

Блюдо шакшука класичний рецепт

Подрібнити на невеликі кубики соковиті і м’ясисті томати.

Блюдо шакшука класичний рецепт

Пасерувати цибулю до повної прозорості на олії.

Блюдо шакшука класичний рецепт

Додати томати і довести їх до м’якості.

Ізраїльська шакшука

Влити томатний сік і довести весь соус до бажаної густоти.

Ізраїльська шакшука

Як тільки томатна підлива загусне, саме час вбити яйця.

Єврейська шакшука

Довести яйця в томатному соусі до бажаної готовності. Тепер можна подавати страву шакшука до столу!

Єврейська яєчня шакшука - ідеальне блюдо на сніданок

Перш ніж подати, можна посипати зеленню або ж доповнити скибочками сиру сулугуні або бринзою.

Єврейська яєчня шакшука - ідеальне блюдо на сніданок

Ароматна єврейська яєчня шакшука стане ідеальним варіантом не тільки для ситного і корисного сніданку. Рецепт стане у нагоді і для приготування вечері. Адже страва досить проста, дуже швидка в приготуванні і гармонійна у смаку.

Єврейська яєчня шакшука - ідеальне блюдо на сніданок

Мої домашні люблять коли я до такої єврейської шакшуки подаю легкий овочевий салат та нарізаний шматочками м’який сир, або котлети чи відбивні. Смачного!