Японський омлет або яєчні млинці - сніданок нашвидкуруч

Японський омлет або яєчні млинці – сніданок нашвидкуруч

Омлет з шматком теплого хліба, підсмаженого в тостері, це, чи не класика сучасного сніданку. Урізноманітнити повсякденне меню можна, приготувавши японський омлет. Оригінальні тонкі яєчні млинці, які легко начиняти улюбленими інгредієнтами. Як зробити смачні млинці з омлету по-японські я з задоволенням розповім в цьому рецепті, демонструючи процес приготування покроково зробленими фото. Зауважте, що з трьох заявлених яєць вийде 5 блінчиків.

Для приготування страви нам знадобиться:

омлетного млинці

  • яйце – 3 шт.;
  • соєвий соус – 1 ст. л.;
  • вода – 2 ст. л.;
  • чорний перець – за смаком.

Як приготувати японський омлет

У глибокій ємності змішаємо вінчиком три яйця. Збивати їх немає необхідності, досить домогтися однорідної маси.

омлетного млинці

Важливо процідити отриману рідину через сито, щоб видалити згусток, який знаходиться біля жовтка. Він рахується важким для перетровлювання. Але, якщо для вас це не проблема, то сміло пропускайте цей етап.

омлетного млинці

Вводимо в проціджену яєчну масу соєвий соус, який добре замінює сіль, воду і спеції. Мені достатньо 1 ст.л., але ви можете покласти за своїм смаком.

Японський омлет або яєчні млинці

Ставимо млинцеву сковорідку на вогонь і, коли вона нагріється, починаємо черпаком виливати яєчну масу так, щоб вона рівномірно розподілилася по сковороді. Щоб яєчні млинці не пригорали і добре відстали, сковороду потрібно заздалегідь  змастити соняшниковою олією.

Японський омлет або яєчні млинці

Млинці з омлету будуть легко відділятися від поверхні, якщо ножиком повідчіплювати їх краї по всьому периметру. Жаряться такі млинці дуже швидко, перевертати їх не потрібно. Як тільки поверхня підсохне, тут же відкидаємо їх на тарілку.

Японський омлет або яєчні млинці

Урізноманітнити смак млинців з омлету можна за допомогою спецій, зелені, сиру, морепродуктів, ковбаси… Підійдуть будь-які начинки. До прикладу, можно просто дрібно порізані печериці додати прямо в тісто.

У мене сьогодні будуть омлетні млинці з начинкою, але дуже простою  – сирною. Варіант приготування закуски з більш складною начинку знайдете за посиланням. Отже, нам твердий сир треба натерти на терці, посипати на ще горячий млинець і загорнути ролом.

Японський омлет або яєчні млинці

Подавайте страву до столу із овочами та улюбленим соусом.

Японський омлет або яєчні млинці

В Японії часто використовують такі омлетні млинці, готуючи тамаго-яки чи то тамагоякі. Зауважте, що ці страви можуть бути як з солодкими так і з  не солодкими начинками. Країна є лідером по споживанню не тільки рису, але і яєць. Вважається, що в середньому кожен японець з’їдає одне яйце в день. При цьому, французи лідирують в розмаїтті рецептів на основі яєць. 🙂

Смачного всім!