Яловичина в горщиках в духовці – яловича печеня з цибулею і сметаною

Серед різноманіття м’ясної продукції яловичина вважається одним із непростих в приготуванні видів м’яса. Не кожній господині вдається з неї зробити смачні страви, тому, я довгий час уникала даного продукту. Коли мені на очі потрапив цей простий рецепт, я зважилася приготувати страву і не пошкодувала. Яловичина в горщиках в духовці виходить неймовірно соковитою, ніжною та пікантною на смак. Тож, хочу поділитися даним рецептом з вами. Готується страв достатньо просто, але не дуже швидко. Мені на приготування яловичини в горщечках довелося витратити близько 3 годин. Тож, сплануйте свій час та скористайте мій докладний покроково оформлений фото-рецепт для отримання смачної страви.

Інгредієнти:

Яловичина в горщику в духовці

  • яловичина – 600 гр;
  • цибуля – 6 шт.;
  • сметана – 200 гр;
  • гірчиця – 1 ч. ложка;
  • борошно – 1 ч. ложка;
  • рослинна олія – 3 ст. ложки;
  • сіль – 2 ч. ложки.

Як приготувати  яловичину в горщиках в духовці

Для початку, підготуємо м’ясо для страви. Зі шматка яловичини видаляємо всі жили та плівки, обрізаємо інші непотрібні елементи. Після чого, нарізаємо його невеликими шматочками.

Яловичина в горщику в духовці

Розкладаємо м’ясну нарізку в три горщики. В кожен доливаємо по 1 ч. ложці рослинної олії та солимо м’ясо. Солі додаємо із розрахунку приблизно 0,5 ч. ложки на горщик. Після цього, перемішуємо шматочки м’яса та злегка утрамбовуємо.

Яловичина в горщику в духовці

Далі, очищуємо цибулю та нарізаємо великими шматками.

Яловичина в горщику в духовці

Розкладаємо цибульну нарізку рівними частинами в три горщики.

Яловичина в горщечках в духовці

В цей час прогріваємо духовку до 180 градусів. Накриваємо горщики кришками та відправляємо в духовку. Тушкуємо яловичину 2 години. В цей час підготуємо соус для заливки: поєднуємо сметану та гірчицю, додаємо борошно та трохи солі, перемішуємо до однорідності.

Яловичина в горщечках в духовці

Виймаємо горщики з м’ясом із духовки. Як бачите, верхній шар з цибулі вже достатньо підрум’янився.

Яловичина в горщечках в духовці

Заливаємо яловичину соусом (рівномірно розподіляємо його між горщиками).

Яловичина в горщечках в духовці

Знову відправляємо м’ясо в духовку та тримаємо ще близько півгодини. Після цього, виймаємо горщики та даємо м’ясу трохи охолонути. Тушкована в сметанному соусі яловичина виходить дуже ніжною та м’якою.

Яловичина в горщечках в духовці

Як бачите, у цій спосіб смачна та ніжна яловичина в горщиках готується  без зайвого клопоту та зусиль.

Яловичина в горщечках в духовці

М’ясна страва в горщиках – відмінний варіант для сімейної вечері або навіть головна страва на святковому столі.

Яловичина в горщечках в духовці

Яловичина в горщиках в духовці – відео-рецепти

Перший варіант запікання схожий на запропонований у рецепті з фото. Автор готує теж з цибулею та сметаннім соусом.

А тут автор готує смачне та ніжне яловиче м’ясо з вершами. Як то кажуть, відчуйте різницю. 🙂

Подавати запечену у духовці яловичину можна з будь-яким гарніром за своїм смаком або просто зі шматочками свіжого білого хліба. Тушковане в горщиках м’ясо відрізняється неймовірною ніжністю, а завдяки цибульно-сметанному верхньому шару зберігає соковитість та отримує пікантний смак. Тож, готуйте і смакуйте із задоволенням в родинному колі!