Вирішили приготувати буряковий салат чи вінігрет, але зупиняє довготривале відварювання буряка? Є сучасний супер швидкий метод приготувати буряка для салата чи венігрета без води! Сьогодні я запропоную вам цікавий спосіб як зварити буряк в мікрохвильовці в пакеті. Весь процес займе всього лише десять хвилин. Не вірите? Переконатись в цьому вам допоможе покроково оформлений рецепт з фото!
Інгредієнти: Буряк
Зміст
Як зварити буряк в мікрохвильовці в пакеті
Щоб швидко відварити або спекти коренеплід, беремо буряк середніх розмірів. Ретельно очищуємо овоч від забруднеь.
Зрізаємо з буряка шкірку і поміщаємо цілий коренеплід в чистий целофановий пакетик. Якщо овоч великий, можна його розрізати навпіл після очищення. Надрізати коренеплід ножем чи проколювати зубочисткою не потрібно.
Набираємо в пакет трохи повітря і зав’язуємо його щільним вузликом. Можна також просто скрутити кінці пакета в жгутик і підігнути під саму упаковку з продуктом.
Блюдце з буряком ставимо в мікрохвильову піч. Щоб швидко приготувати буряк, потрібно включити режим микрохвильовки на потужність не менше ніж 800 Вт. На багатьох пристроях така потужність є максимальною.
На питання скільки часу готувати буряк – однозначну відповідь дати складно. Час приготування буряка в мікрохвильовій печі багато в чому залежить від розмірів коренеплоду. Для невеликого та молодого – буде цілком достатньо і восьми хвилин. Якщо ж буряк більший за розмірами, чим мій, можна пекти коренеплід десять хвилин. Не поспішайте відразу виставляти великий час на таймері. Якщо буряк не встигне приготуватися за відведений час, просто додасте ще декілька хвилин.
Після завершення приготування, відкриваємо мікрохвильовку і акуратно відкриваємо пакет. Будьте обережні! Не обпечіться гарячою парою!
Ножем або невеликою зубочисткою проколюємо буряк. Якщо вістря входить в м’якоть вільно, то приготування завершено. Якщо коренеплід ще сируватий, то буряк в пакеті відправляємо в мікрохвильову піч ще на декілька хвилин.
Готовий варений буряк розрізаємо навпіл і охолоджуємо при кімнатній температурі.
От і все! Як я і казала на початку, весь процес відварювання коренеплоду зайняв не більше десяти хвилин. У моєму випадку, в цей час увійшло і миття, і чищення буряка. Овоч, відварений таким способом, можна використовувати для приготування будь-яких салатів, в яких важливим інгредієнтом він є.
Перейшовши за посиланням ви знайдете також покроковий рецепт з фото відварювання цілого буряка в каструлі. Впевнена, що ви знайдете найоптимальніший для себе традиційний та сучасний експрес-метод приготування буряка для вінегрету чи салатів.
Відео-рецепти приготування буряка в мікрохвильовці і не тільки
Запропонований у цьому відео спосіб приготування буряка трішки відрізняється від описаного вище. Відмінність в тому, що в мішок, у якому запікається корнеплід додається невелика кількість гарячої води.
Цей відео-рецепт запропонує вам ще два швидкі варіанти запікання буряка в мікрохвильовій печі. Але наряду з запропонованим способом швидкого приготування, автор розказує і про інші способи зварити буряк в домашніх умовах та про те, як швидко відмити руки від соку буряка. Цікаво? Тоді запрошуємо до перегляду! 🙂